Мъж се е хвърлил пред влака Перник – София

Три жертви на морбили в Гърция

Иванчева за Ваклин в СРС: Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати

Земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер разтърси района на Егейската област на Турция

Любовта удря като „Планинска мълния” Диана Димих представи най-новия си сборник с разкази

Община Велико Търново затвърждава финансовата си стабилност

Дара и Гери-Никол лицемерничат пред камерите Брюнетката е подела война срещу някогашната си приятелка

Борисов и Цацаров: Правата на българските граждани, за които се иска екстрадиция, ще бъдат защитени

Нинова: Необходим е национален план за влизане в еврозоната

НЗОК проверява случая с жената, починала заради скъпа аортна клапа

Принц Хари покани брат си принц Уилям за кум на сватбата

Съдът на ЕС: България е нарушила Директивата за птиците

КЕВР ще решава за продажбата на над 20% от енергийните дружества Това реши парламентът с промени в Закона за енергетиката

Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

Проекти за 2 млн. лева в Созопол от Местната инициативна рибарска група

Новият амфитеатър и новите лодки за местния яхт клуб- сред най- добрите проекти в МИРГ „Приморско – Созопол – Царево“.

За програмния период по Стратегията на МИРГ бяха предоставени над 2 млн. лева за изпълнение на проекти на територията на община Созопол. С тези средства бяха реализирани пет проекта, които подпомогнаха както туризма, така и спорта и бизнеса в Созопол.

Сдружение „Общински яхт клуб „Созопол“ спечели безвъзмездна финансова помощ, с която закупи 5 нови лодки в клас „Optimist“, 3 в клас „Laser“, както и нова треньорска лодка и колесар за нея. Целта е да се подобрят условията в региона за подготовка на деца и младежи по морско и ветроходно дело.

Обновена е и Художествената галерия в града по проект, изцяло финансиран от Стратегията на Местната инициативна група.

Община Созопол спечели и финансиране, с което разработи интерактивна мултимедийна карта, достъпна на www.sozopolapp.com и засне и разпространи 25 видеоклипа на различни езици за реклама на рибарския сектор в региона и популяризиране на риболовните традиции.

Сред най-добрите проекти в трите общини Царево, Созополи Приморско, които участват в Местната инициативна рибарска група е проект “Общинският лесопарк „Света Марина“ „, който бе реализиран от община Созопол. По проекта са изградени амфитеатър за 390 човека, детски кът за игра на деца от 6 до 12 годишна възраст, алейна мрежа, свързваща обектите, алейно осветление, места за отдих и почивка, озеленяване и др.

Бизнесът също участва в реализирането на Стратегията на МИРГ, созополското предприятие за преработка на риба и аквакултури „Делта индъстри“ АД спечели безвъзмездна финансова помощ в размер на 60 % от размера на одобрените разходи за покупка и монтаж на ново оборудване.

„Не сме спирали да кандидатстваме през годините по всички възможни Европейски програми и успяхме да класираме доста проекти, но тези от МИРГ „Приморско – Созопол – Царево“ имат важно стратегическо значение за развитието на Созопол, защото създадоха едно активно партньорство между бизнеса, гражданите, неправителствения сектор и общинската администрация в Созопол“, заяви кметът на община Созопол в края на програмния период на програмата, финансираща местните инициативни рибарски групи.

„Успешното изпълнение на проектите е причина в края на програмния период ИАРА да увеличи бюджета на Стратегията за развитие на МИРГ „Приморско – Созопол – Царево“, заяви още Панайот Рейзи и добави,че тепърва ще стане ясно проекта на коя от трите общини ще бъде одобрен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.