„Левски“ затъва финансово

Пет неща, които Първа лига да взаимства от Мондиала

На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Проекти за 2 млн. лева в Созопол от Местната инициативна рибарска група

Новият амфитеатър и новите лодки за местния яхт клуб- сред най- добрите проекти в МИРГ „Приморско – Созопол – Царево“.

За програмния период по Стратегията на МИРГ бяха предоставени над 2 млн. лева за изпълнение на проекти на територията на община Созопол. С тези средства бяха реализирани пет проекта, които подпомогнаха както туризма, така и спорта и бизнеса в Созопол.

Сдружение „Общински яхт клуб „Созопол“ спечели безвъзмездна финансова помощ, с която закупи 5 нови лодки в клас „Optimist“, 3 в клас „Laser“, както и нова треньорска лодка и колесар за нея. Целта е да се подобрят условията в региона за подготовка на деца и младежи по морско и ветроходно дело.

Обновена е и Художествената галерия в града по проект, изцяло финансиран от Стратегията на Местната инициативна група.

Община Созопол спечели и финансиране, с което разработи интерактивна мултимедийна карта, достъпна на www.sozopolapp.com и засне и разпространи 25 видеоклипа на различни езици за реклама на рибарския сектор в региона и популяризиране на риболовните традиции.

Сред най-добрите проекти в трите общини Царево, Созополи Приморско, които участват в Местната инициативна рибарска група е проект “Общинският лесопарк „Света Марина“ „, който бе реализиран от община Созопол. По проекта са изградени амфитеатър за 390 човека, детски кът за игра на деца от 6 до 12 годишна възраст, алейна мрежа, свързваща обектите, алейно осветление, места за отдих и почивка, озеленяване и др.

Бизнесът също участва в реализирането на Стратегията на МИРГ, созополското предприятие за преработка на риба и аквакултури „Делта индъстри“ АД спечели безвъзмездна финансова помощ в размер на 60 % от размера на одобрените разходи за покупка и монтаж на ново оборудване.

„Не сме спирали да кандидатстваме през годините по всички възможни Европейски програми и успяхме да класираме доста проекти, но тези от МИРГ „Приморско – Созопол – Царево“ имат важно стратегическо значение за развитието на Созопол, защото създадоха едно активно партньорство между бизнеса, гражданите, неправителствения сектор и общинската администрация в Созопол“, заяви кметът на община Созопол в края на програмния период на програмата, финансираща местните инициативни рибарски групи.

„Успешното изпълнение на проектите е причина в края на програмния период ИАРА да увеличи бюджета на Стратегията за развитие на МИРГ „Приморско – Созопол – Царево“, заяви още Панайот Рейзи и добави,че тепърва ще стане ясно проекта на коя от трите общини ще бъде одобрен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.