САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Евгени Будинов стана баща на момиче

Руският посланик положи венец на Паметника на Съветската армия по случай Деня на защитника на отечеството

Патриоти едва не стигнаха до бой в парламента Председателски съвет ще наказва виновните

Петима задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в Плевенско

631 нови заразени с корона вирус за ден в китайската провинция Хубей 200 затворници се оказаха носители на вируса

Прехвърлиха жп трасе за 32 часа в Русе

Строителна бригада прехвърли за 32 часа жп линия над двата моста край изградената нова улица от т.нар. пробив „Кауфланд“ в Русе. Монтирани са звената с линиите и траверсите, възстановена е и контактната мрежа, съобщиха от общината. Първият влак ще мине по трасето до края на деня.

Ремонтът спря 15 пристигащи и заминаващи композиции между централна и гара. Пътниците бяха извозвани с автобуси. Жп линията е върната на старото й място. Преди 3 месеца тя беше отклонена временно, докато се изгради нова мостова конструкция.

Предстои да се отвори пътният участък, който ще свърже близкия кв. „Родина“ с централната част на града. Така ще се облекчи автомобилният трафик в района. „Сроителните дейности съответстват на линейния график, дори имаме известно изпреварване“, заяви зам.-кметът на Русе Наков.

Пробивът се финансира с 5 821 844 лв. без ДДС като част от проекта за интегриран градски транспорт на Русе по ОП „Регионално развитие“. Обществената поръчка, която спечели консорциум „Еротрансинженеринг“, е със срок от 22 месеца. Строителството трябваше да приключи в началото на август т.г.

Преди 2 години кметската управа спаси на косъм проекта, защото 25 собственици на жилища в кв. „Родина“ обжалваха подробния устройствен план за изменение на улична регулация от бул. „Липник“ до ул. „Чипровци“ в Административния съд в Русе. Три фирми предоставиха безвъзмездно на общината 3,7 дка терен по трасето, а впоследствие Темида отхвърли жалбата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.