Даниел Панов: Още през ноември селата могат да получат достъп до европейско финансиране

Селата могат да получат достъп до европейско финансиране още през ноември, обяви Даниел Панов по време на срещи с жители на Ново село, Арбанаси и Церова кория. Той припомни, че по времето на правителството на БСП с премиер Пламен Орешарски на градовете с население над 30 000 жители не е била дадена възможност да подават проекти за населените места по Програмата за развитие на селските райони. Усилията на Националното сдружение на общините, в чийто управителен съвет бе Даниел Панов, и на правителството на Бойко Борисов са на път да се увенчаят с успех и селата край градове като Велико Търново и Горна Оряховица да имат достъп до евросредства.

По време на срещите бе припомнено, че на извънредна сесия на Общинския съвет в края на октомври 2013 г. администрацията на Даниел Панов е предложила включване на допълнителни проекти по Интегрирания план за градско развитие и възстановяване, като голяма част от тях са били в населените места. С гласовете на общински съветници от БСП, ВМРО и движение „Царевград за Велико Търново” предложението е било отхвърлено.

„Не е коректно да се говори как кметът не мислел за селата”, подчерта Даниел Панов.
Вече се разработват европейски проекти за населените места, които да бъдат реализирани в следващия мандат – в Ново село са заложени 80 000 лева за ремонт на сградата на социалния патронаж, а в Арбанаси има разработка за нова канализация, която включва пет етапа. 

„И през следващия мандат кметът Даниел Панов трябва да има подкрепата на общинските съветници. Затова аз ви призовавам, като гласуваме за кмета, да гласуваме и за листата на ГЕРБ. Така ще осигурим възможност за реализация на всички добри идеи за следващите четири години”, бе отзвукът от аудиторията в Церова кория.

„Не с две, а с три ръце сме за Вас”, обърнаха се към Панов и кандидатите за общински съветници в Арбанаси. В Ново село пък се зарадваха на новите рекламни брошури за аудио-визуалния спектакъл „Когато храмът проговори”, чието изготвяне бе обещание на Даниел Панов.

Близо 590 000 лева са вложени в Арбанаси за четири години. В Ново село размерът на осигурените средства е над 735 000 лева, а в Церова кория – над 450 000 лева. Планът за развитие на община Велико Търново на Даниел Панов предвижда още по-големи инвестиции за населените места.  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони