Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Даниел Панов: Още през ноември селата могат да получат достъп до европейско финансиране

Селата могат да получат достъп до европейско финансиране още през ноември, обяви Даниел Панов по време на срещи с жители на Ново село, Арбанаси и Церова кория. Той припомни, че по времето на правителството на БСП с премиер Пламен Орешарски на градовете с население над 30 000 жители не е била дадена възможност да подават проекти за населените места по Програмата за развитие на селските райони. Усилията на Националното сдружение на общините, в чийто управителен съвет бе Даниел Панов, и на правителството на Бойко Борисов са на път да се увенчаят с успех и селата край градове като Велико Търново и Горна Оряховица да имат достъп до евросредства.

По време на срещите бе припомнено, че на извънредна сесия на Общинския съвет в края на октомври 2013 г. администрацията на Даниел Панов е предложила включване на допълнителни проекти по Интегрирания план за градско развитие и възстановяване, като голяма част от тях са били в населените места. С гласовете на общински съветници от БСП, ВМРО и движение „Царевград за Велико Търново” предложението е било отхвърлено.

„Не е коректно да се говори как кметът не мислел за селата”, подчерта Даниел Панов.
Вече се разработват европейски проекти за населените места, които да бъдат реализирани в следващия мандат – в Ново село са заложени 80 000 лева за ремонт на сградата на социалния патронаж, а в Арбанаси има разработка за нова канализация, която включва пет етапа. 

„И през следващия мандат кметът Даниел Панов трябва да има подкрепата на общинските съветници. Затова аз ви призовавам, като гласуваме за кмета, да гласуваме и за листата на ГЕРБ. Така ще осигурим възможност за реализация на всички добри идеи за следващите четири години”, бе отзвукът от аудиторията в Церова кория.

„Не с две, а с три ръце сме за Вас”, обърнаха се към Панов и кандидатите за общински съветници в Арбанаси. В Ново село пък се зарадваха на новите рекламни брошури за аудио-визуалния спектакъл „Когато храмът проговори”, чието изготвяне бе обещание на Даниел Панов.

Близо 590 000 лева са вложени в Арбанаси за четири години. В Ново село размерът на осигурените средства е над 735 000 лева, а в Церова кория – над 450 000 лева. Планът за развитие на община Велико Търново на Даниел Панов предвижда още по-големи инвестиции за населените места.  

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.