Премиерът Борисов пристигна в Александруполис (СНИМКИ и ВИДЕО)

Президентът Румен Радев пред кипърския бизнес: България е водеща във финтех индустрията в Източна Европа

Завръщане с 1000 конски сили Величественият офроудър Hummer възкръсва под марката GMC

Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Съвременен спортен комплекс предвиждат в района на бившата ледена пързалка в Търново

Проектът е разработен от екипа на Даниел Панов

Районът на бившите ледена пързалка и тренировъчно игрище във Велико Търново, които се намират западно от стадион „Ивайло”, ще се превърне в съвременен спортен комплекс. Проектът е разработен от екипа на Даниел Панов, който понастоящем е кандидат на ГЕРБ за втори кметски мандат в старопрестолния град. Планът предвижда построяването на футболен терен с изкуствено покритие, осветление и трибуни.

Освен това ще има втори по-малък терен с естествена трева, сектори за тласкане на гюле, хвърляне на копие, диск и чук, както и малка лекоатлетическа писта. Комплексът ще бъде заграден и ще бъдат изградени подпорни стени. Изградените там западни спортни зали също вече функционират. Те предлагат и необходимите за съблекални за обслужване на футболните и лекоатлетически съоръжения.

„Велико Търново вече е във втора група на градовете в България. Това дава възможност на Общината да кандидатства с проекти за спортна инфраструктура по оперативна програма „Региони в растеж”, каквато досега нямахме. С проекта за спортния комплекс решаваме дългогодишния проблем с терените западно от стадион „Ивайло”, коментира Даниел Панов. В неговия мандат като кмет на старата столица бе прекратен договорът с частна фирма, сключен през 2009 г., който предвиждаше застрояване на земята.

С новия проект бяха запознати министърът на спорта Красен Кралев и съветниците на премиера Бойко Борисов Свилен Нейков и Тотю Младенов. Тримата отличиха разработката. За реализирането й Велико Търново може да получи и средства по програмата на министерството за развитие на спортната инфраструктура. Старопрестолният град е на водещо място по отношение на финансирането на нови проекти от държавата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.