Съдът остави зад решетките Пиже и сина му (обзор)

Според защитата Трайчо Василев не е нападнал екипа на Нова тв, а предотвратил агресия

Екипът на Нова телевизия, който бе нападнат в Самоков при опит да направи репортаж за кандидата за общински съветник от ДПС Трайчо Василев-Пиже, не е провокирал с нищо агресията. Освен това на журналистите било попречено да напуснат мястото - автомобилът им бил потрошен, а шофьорът пребит.

С тези мотиви Софийският апелативен съд остави в ареста Пиже и доведения му син Владимир Антонов. Седмица по-рано първоинстанционният съд също ги остави зад решетките, а пусна другите двама, обвинени за нападението - биологичния син на Пиже Иво Василев и Ангел Ангелов.

Екипът на Нова тв бе нападнат миналия вторник. След инцидента ДПС оттегли подкрепата си за Пиже.

В съдебната зала дойдоха трийсетина роми, за да го подкрепят. Сред тях бе и Борис Илиев-Сашо Водката, който също е в листата.

„По време на инцидента Трайчо Василев изобщо не е бил на улицата. Излязъл е по-късно“, обясни адвокат Пламен Паунов. Появил се само защото 4-годишното му внуче било стресирано от случващото се и се напикало. „Неговото поведение е по-скоро опит да предотврати агресия“, заяви Паунов. И призова съдът да се абстрахира от натиска на четвъртата власт, която според него се явявала първа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право