Кандидат за кмет няма да има право да гласува за себе си

Кандидатът за кмет на община Златарица Марин Белалов се е разминал с правото да гласува за себе си. 63-годишният бивш военнослужещ и полицай е с постоянен адрес в София и с настоящ в балканското градче, което иска да управлява. Кандидатът от Комунистическата партия на България няма да може да упражни своя вот в Златарица, защото изпуснал срока да подаде удостоверение в общината за гласуване по настоящ адрес.

"Няма никаква драма в това. Един глас не решава положението. Ще гласувам в София. И без това си знам, че няма да стана кмет на Златарица, но се надявам да получа подкрепата на около 250-300 души и с техния вот да имаме един или двама общински съветници", коментира пред "Труд" Марин Белалов.

Той сподели, че е пенсионер, гледа си градинката и обикаля по селата. Пред избирателите Белалов изтъквал, че може да осигури инвестиции от Виетнам, с които в родния му град да бъде построен завод за коприна.

"Познавам се лично с министъра на земеделието на Виетнам, който е завършил висше образование в България", разкри връзките си с далечната страна Марин Белалов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони