Георги Костов: Стреляно е веднъж със служебния пистолет на граничния полицай

54-мата афганистанци, задържани на границата с Турция, са задържани. Видимо те не са нарушители с рисков профил. Един от граничните полицаи е произвел изстрел във въздуха, след рикошет е прострелян мигранта, който по-късно почина от раните си.

"Както е по закон - е уведомена окръжната прокуратура. Ситуацията е следната: 3-ма служители на МВР срещу над 50 нарушители", заяви на пресконференция главният секретар на МВР Георги Костов. Стреляно е със служебния пистолет на полицая, обясни още Костов.

Мястото през което са проникнали нарушителите е силно гориста местност, силно пресечен район. "Поводът нашите служители да са там, на това място, е пробивът в интегрираната местност", каза Костов. Предприети са действия по задържането им, но след съпротива един от граничните служителите твърди, че е произвел изстрел във въздуха. Шефът на окръжна прокуратура в Бургас Калина Чапкънова потвърди, че е стреляно веднъж.

Към момента няма задържано лице с български профил, нито такъв който се определя като българин.

 Според главния секретар на МВР мигрантите са икономически, но това те първо щяло да се установи. "Ще има много беседи с тях, за да установим кои са. В тези беседи ще участва и ДАНС", каза Костов.

Направени са 2 огледа на местопроизшествието.

Служителят, който е стрелял при инцидента край Средец, е на ГД „Гранична полиция”, с дългогодишен опит. 

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини