Задържаха каналджия от Чирпан, превозвал афганистанци

Задържан е български гражданин, на когото е повдигнато обвинение за каналджийство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера към 03,50 часа, в района на разклона на с. Дебелт, служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобила.

Полицейските служители подали сигнал за спиране, но водачите не се съобразили и продължили движението си в посока Бургас. Започнало преследване, в заградителните действия се включили и служители на Четвърто РУ, които блокирали улица „Захари Стоянов”.

След изравняване с едната от преследваните коли – „Опел Вектра” със старозагорска регистрация, водачът завил рязко наляво, опелът навлязъл в пътното платно на служебния автомобил и го блъснал. Шофьорът използвал промеждутъка от времето на спиране след катастрофата и успял да избяга, зарязвайки колата си, от купето на която излезли осем чужди граждани, нелегално преминали границата на България.

От пътния инцидент няма пострадали, нанесени са леки щети по предния десен калник и врата на полицейския автомобил. Минути по-късно полицаите спрели и л.а. „Ситроен Ксара” с пловдивска регистрация, управляван от 33-годишния С.М. от Чирпан. Оттам изскочили други седем чужденци. Водачът на третия автомобил преодолял полицейската бариера и успял с колата си да продължи към центъра на града, предприети са действия по установяването му.

На този етап е изяснено, че чуждите граждани са от Афганистан, натоварени са в леките автомобили в района на с. Пънчево, общ. Средец, придвижвали се по маршрут с. Дебелт - Бургас. След задържането им в рамките на 24 часа, чужденците са предадени на сектор „Миграция” към ОДМВР – Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство, издирвателните действия продължават. На С.М. са повдигнати обвинения за каналджийство, срещу него е образувано бързо полицейско производство по чл. 281 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право