САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Евгени Будинов стана баща на момиче

Руският посланик положи венец на Паметника на Съветската армия по случай Деня на защитника на отечеството

Патриоти едва не стигнаха до бой в парламента Председателски съвет ще наказва виновните

Петима задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в Плевенско

631 нови заразени с корона вирус за ден в китайската провинция Хубей 200 затворници се оказаха носители на вируса

ВАС задължи ОИК в Търново да регистрира кандидат за общински съветник

Върховният административен съд /ВАС/ отмени отказ на ЦИК да бъде регистриран кандидатът за общински съветник във Велико Търново Милен Ангелов. С решение от 15 октомври върховната съдебна инстанция е постановила Общинската избирателна комисия в старата столица да извърши регистрацията на независимия кандидат.

Заради скандала пък Милен Ангелов заплаши, че безпрецедентното решение ще доведе до касиране на изборите в болярския град. Проблемът възникнал след като в срока за регистрация на листите и кандидатите младият мъж не бил вписан сред претендентите за Общинския съвет, защото внесъл документи след 17 часа в последния ден.

Той атакува решението на ЦИК пред Върховния административен съд като твърдеше, че срокът е до 18 часа. На 1 октомври върховните магистрати отменили отказа с мотива, че не са изследвани всички факти и обстоятелства. Последвали две решения на ЦИК с указания Общинската избирателна комисия да го регистрира като участник в изборите.

„Въпреки задължителните указания на Централната избирателна комисия във Велико Търново повторно ми отказаха регистрация. Представителите на отделните политически партии са гласували против, тъй като с моята регистрация трябва да отпадне изтегленият жребий за поредността на номерата в бюлетината, партиите ще загубят много пари за вече отпечатани рекламни материали и водената кампания“, обяснява Милен Ангелов.

Така упоритият търновец отново атакувал отказа на ОИК пред ЦИК. Централната избирателна комисия потвърдила решението на общинската комисия и казусът стигнал за пореден път до ВАС. „Към визираното обяснение са приложени документи и 6 снимки от камерите за видоенаблюдение на централния вход на общината, от които е видно, че жалбоподателят е влязъл в сградата на 22 септември в 17,43 часа и е излязъл в 18,42 часа“, пише в решението на ВАС.

Милен Ангелов е известен във Велико Търново. Той се прочу с това, че миналата година даде на прокурор тел. 112. Освен това като съдебен заседател преди няколко месеца той влезе в конфликт с председателя на Окръжния съд в старата столица, защото искаше привилегии на магистрат. Сега пък е решен да съди ОИК.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.