Оливия, Рафаел, Ния и Виктория отиват на финал в “Гласът на България” Победителят ще бъде избран на 3 юни

Джон Траволта влезе в кожата на мафиотски бос В Кан беше за първи път със семейството си и се разкърши с рапъра 50cent

ГЕРБ печели изборите в Галиче

Шествия на привърженици и противници на крайната десница в Германия

Участници от MasterChef демонстрираха умения пред над 120 гости

Китай предупреди САЩ да не нарушават териториалния му суверенитет

Зрителите решават кой отива на финала на „Гласът на България“

Колите на водород идват и у нас Още през 2019 година возилата на бъдещето ще бъдат достъпни

Израел строи морска бариера, за да попречи на проникване на палестински екстремисти от Ивицата Газа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 28 май 2018

Черешите поевтиняха с почти 20%

Киев почете спасителя на българските евреи (обзор) Откриха мемориална плоча на Димитър Пешев в Украйна

Руският посланик в Берлин: Дипломатите ни, прогонени заради скандала със Скрипал, може да се върнат само след извинение от страна на Лондон

Риана, Васил Найденов и Джон Ленън на една сцена Грандиозен финал на „Като две капки вода” в понеделник

Тиквичките в настъпление

Тодор Попов: В Пазарджик 38 блока вече имат сключени договори за саниране, изпреварваме редица областни градове

38 жилищни блока вече имат сключени договори за саниране по Програмата за енергийна ефективност, което нарежда Пазарджик в челото на класацията по този показател за страната. Това съобщи на пресконференция независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов. Той увери, че и през следващия мандат, ако получи доверието на избирателите, на вниманието му ще бъдат дейностите по енергийната ефективност, като освен резултатите в това отношение ще се постигне и естетизиране на физическата среда. Строените преди десетилетия панелни, а и не само, жилища в града са с неприветлив външен вид и амортизирани преносни съоръжения.

След сключените договори за целево финансиране на различен етап протичат процедури за обществени поръчки за избор на изпълнители за изготвяне на технически обследвания и обследвания за енергийна ефективност, за избор на изпълнители за строително монтажни работи, както и за строителен надзор на обектите. Реалните строително-ремонтни дейности се очаква да започнат в началото на пролетта, когато и времето ще е подходящо за това.

Попов поясни, че програмата му предвижда този тип енергийна ефективност да продължи, като ще бъдат обхванати и по-малките жилищни сгради по ОП “Региони в растеж”.Предвиденият ресурс там е 7 млн. лева.

Оказа се, че пазарджиклии са умни, успяха да се самоорганизират сравнително бързо, а се надявам да постъпят и още искания за саниране на многофамилни жилища, коментира Попов. Благодарение активността на гражданите и създадените от тях сдружения на собствениците, Пазарджик е пред големи областни градове като Варна, Русе, Плевен и Велико Търново.

През последните години в Пазарджик бяха санирани почти всички училища и детски градини. Още през следваща година е планирано да бъдат извършени дейностите, свързани с енергийната ефективност на оставащите 3 училища и 2 детски градини.

Важен инструмент за постигането на основната ни цел – инвестиции, заетост и повишаване на жизнения стандарт, освен собствените ресурси, е и ефективното ползване на националните и европейски програми, обобщи независимият кандидат за трети кметски мандат.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.