Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Шумен получава 3 млн. лв. за стадион от правителството

Емил Димитров: 40% от ВиК дружествата у нас работят без разрешително

Съдът реши: Васил Божков и Георги Попов ще бъдат задържани за 72 часа, ако се върнат у нас

Отстраниха трети селски кмет от ДПС в Търговищко

Румен Радев удостои посланика на Молдова у нас Штефан Горда с орден „Мадарски конник“ първа степен

Тодор Попов: В Пазарджик 38 блока вече имат сключени договори за саниране, изпреварваме редица областни градове

38 жилищни блока вече имат сключени договори за саниране по Програмата за енергийна ефективност, което нарежда Пазарджик в челото на класацията по този показател за страната. Това съобщи на пресконференция независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов. Той увери, че и през следващия мандат, ако получи доверието на избирателите, на вниманието му ще бъдат дейностите по енергийната ефективност, като освен резултатите в това отношение ще се постигне и естетизиране на физическата среда. Строените преди десетилетия панелни, а и не само, жилища в града са с неприветлив външен вид и амортизирани преносни съоръжения.

След сключените договори за целево финансиране на различен етап протичат процедури за обществени поръчки за избор на изпълнители за изготвяне на технически обследвания и обследвания за енергийна ефективност, за избор на изпълнители за строително монтажни работи, както и за строителен надзор на обектите. Реалните строително-ремонтни дейности се очаква да започнат в началото на пролетта, когато и времето ще е подходящо за това.

Попов поясни, че програмата му предвижда този тип енергийна ефективност да продължи, като ще бъдат обхванати и по-малките жилищни сгради по ОП „Региони в растеж“.Предвиденият ресурс там е 7 млн. лева.

Оказа се, че пазарджиклии са умни, успяха да се самоорганизират сравнително бързо, а се надявам да постъпят и още искания за саниране на многофамилни жилища, коментира Попов. Благодарение активността на гражданите и създадените от тях сдружения на собствениците, Пазарджик е пред големи областни градове като Варна, Русе, Плевен и Велико Търново.

През последните години в Пазарджик бяха санирани почти всички училища и детски градини. Още през следваща година е планирано да бъдат извършени дейностите, свързани с енергийната ефективност на оставащите 3 училища и 2 детски градини.

Важен инструмент за постигането на основната ни цел – инвестиции, заетост и повишаване на жизнения стандарт, освен собствените ресурси, е и ефективното ползване на националните и европейски програми, обобщи независимият кандидат за трети кметски мандат.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.