Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

Сблъсък между две коли уби мъж и жена в Ловешко

40 деца са блокирани на хижа „Алеко“ на Витоша заради непочистен път

286 екобомби цъкат в складове с отрови За унищожаването им трябват милиони левове

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 17 декември 2018

Луис Гарсия, европейски шампион от 2005 година, ексклузивно пред „Труд“: „Ливърпул“ подцени ЦСКА и за малко много да съжалява

Силният снеговалеж и непочистените пътища оставиха стотици хора в задръствания (СНИМКИ и ВИДЕО)

Сменят и софтуера към касовите апарати 4 лв. на месец за програма за управление на продажбите

Обвиниха Шакира в избягване на данъци Певицата не платила налог върху 14.5 милиона евро

Румен Радев: Йордания трябва да бъде подкрепяна от България и от ЕС, защото има реален принос в борбата с нелегалната миграция

Хиляди сърби на протест срещу Вучич Опозицията свика демонстрация заради “авторитарното управление” на президента

Протестиращи срещу миграцията влязоха в сблъсъци с полицията в Брюксел

Откриха телефон на самоубил се шеф на КАТ Не е открито предсмъртно писмо

Връхлита ни италиански циклон Обилни снеговалежи блокираха десетки на пътя

Тодор Попов: В Пазарджик 38 блока вече имат сключени договори за саниране, изпреварваме редица областни градове

38 жилищни блока вече имат сключени договори за саниране по Програмата за енергийна ефективност, което нарежда Пазарджик в челото на класацията по този показател за страната. Това съобщи на пресконференция независимият кандидат за кмет на община Пазарджик Тодор Попов. Той увери, че и през следващия мандат, ако получи доверието на избирателите, на вниманието му ще бъдат дейностите по енергийната ефективност, като освен резултатите в това отношение ще се постигне и естетизиране на физическата среда. Строените преди десетилетия панелни, а и не само, жилища в града са с неприветлив външен вид и амортизирани преносни съоръжения.

След сключените договори за целево финансиране на различен етап протичат процедури за обществени поръчки за избор на изпълнители за изготвяне на технически обследвания и обследвания за енергийна ефективност, за избор на изпълнители за строително монтажни работи, както и за строителен надзор на обектите. Реалните строително-ремонтни дейности се очаква да започнат в началото на пролетта, когато и времето ще е подходящо за това.

Попов поясни, че програмата му предвижда този тип енергийна ефективност да продължи, като ще бъдат обхванати и по-малките жилищни сгради по ОП „Региони в растеж“.Предвиденият ресурс там е 7 млн. лева.

Оказа се, че пазарджиклии са умни, успяха да се самоорганизират сравнително бързо, а се надявам да постъпят и още искания за саниране на многофамилни жилища, коментира Попов. Благодарение активността на гражданите и създадените от тях сдружения на собствениците, Пазарджик е пред големи областни градове като Варна, Русе, Плевен и Велико Търново.

През последните години в Пазарджик бяха санирани почти всички училища и детски градини. Още през следваща година е планирано да бъдат извършени дейностите, свързани с енергийната ефективност на оставащите 3 училища и 2 детски градини.

Важен инструмент за постигането на основната ни цел – инвестиции, заетост и повишаване на жизнения стандарт, освен собствените ресурси, е и ефективното ползване на националните и европейски програми, обобщи независимият кандидат за трети кметски мандат.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.