Календерска: Истинската ми работа започва на 26 октомври

Влязох в политиката, за да върна дълга на ББЦ към избирателите след предателството на депутатите ни, обяви кандидатът за кмет, „карайки направо“ с Диана Найденова

Ще вадя всяка далавера на Столичния общински съвет. От хората зависи каква сила ще ми дадат да спра кражбите в Столична община. Ако изберат да съм кмет това ще стане най-бързо, ако групата ни съветници на ББЦ в СОС е голяма, ще имаме тежест да спираме решения. Но при всички положения ще вадя далаверите на показ, пък столичани да решават дали това управление е добро за тях. Това каза кандидатът на „България без цензура“ за кмет на София Мария Календерска, „карайки направо“ към местните избори с Диана Найденова по Нова ТВ.

Моята истинска работа започва от 26 октомври. До този момент не съм била в политиката. Това е плюс, защото не можеш да промениш системата, ако тя вече те е претопила. Аз не мога да лъжа лесно като политиците", призна тя.
Календерска качи ТВ водещата в колата пред офиса на Христо Ковачки. „Нарочно избрах това място, защото ББЦ има да изплаща дълг към своите 500 000 избиратели, заради предателството на своите депутати, които се поблазниха от офертата на г-н Ковачки и напуснаха партията и избирателите си. Това е моят личен мотив да се забъркам в политиката“, сподели тя.

Посочи, че ББЦ е изгубила достатъчно време и това, което трябва да направи сега е да си върне доверието на хората. „Не вярвайте на социологии, те ни даваха едва 3% на евроизборите, а взехме 11%. И то не заради Ковачки и ВМРО, които имаха вече няколко неуспешни опита да влязат в европейския и в българския парламент. ББЦ беше тяхната ракета носител и въпреки, че депутатите предадоха партията, идеите в нея са живи, партията е жива. Сега трябва да се реваншира на избирателите си“, категорична е Календерска.

Провокирана от Найденова, тя коментира и негативните нагласи, насаждани срещу ББЦ и лидера й Николай Бареков: „Лъжа е в представите на много хора именно заради тези безименници, които предадоха избирателите ни. Хора като мен ще предложат действия, с които ще покажем, че нещата, за които говорим могат да се случат“. Календерска тушира и двата примера, които водещата даде – обещанието за 1 милион нови работни места и таблетите за учениците. „Когато социалният министър Ивайло Калфин се хвали, че 100 000 работни места са открити за една година, това не е лъжа. Умножете ги сега по два мандата, за колкото ги обещавахме ние – не са ли близо 1 милион. Когато Бареков говори нещо – това е популизъм и лъжа, а когато реформаторите предлагат нашата идея да се даде по един безплатен таблет на учениците, това вече е топ идея. Значи има начин и Бареков не е бил лъжец, за какъвто го смятаха някои“, отвърна кандидат-кметът. И обясни причината за атаките към него и ББЦ - „Бареков застраши много интереси политически, олигархични, икономически, защото заплаши статуквото и щеше да измести ДПС от ролята на балансьор във властта“.

Сега се изчистихме от продажници, тръгваме към хората с нашите си идеи, които спечелиха толкова много подкрепа и с нашите сили да ги реализираме, посочи Календерска.

Тя обясни, че е избрала да влезе в политиката в България, колкото и трудно начинание да е тя в момента, а не да замине за Европа и да живее там спокойно с Бареков, който е депутат в Европарламента. „Искам да дам избор на сина си да остане да живее в София. Имам много приятелки, които имат деца на по 1 годинка и вече стягат куфарите. Баща ми беше емиграт, почина в чужбина, знам колко е тежко да си в такова положение. Смятам, че трябва да положим усилия да подобрим живота си тук в България. Има няколко неща, основни, върху които трябва да се работи. Аз съм за сигурността в София, за нови, по-добри условия на младите да учат тук, за по-добри условия за работа на лекарите, за това за българските пенсионери да се полага поне минимума грижи, който се полага за бежанците“, каза Календерска.

Кандидатът за кмет избра да заведе Диана Найденова по местата в София, с които администрацията не се хвали. Първата им спирка бе в изоставена сграда в софийския паметник на културата "Захарна фабрика", където са се настанили няколко ромски семейства. Само на 5 мин. от Министерски съвет там ги посрещна безработна майка с 10 деца, едното от които караше колело в 12 часа на обяд вместо да е в класната стая в училище. След това Календерска показа на тв водещата къщата на Райна Княгина в столичния квартал "Банишора", която се руши. Отчуждена е, станала е общинска собственост, а общината я е дала под наем на роми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини