Фандъкова се срещна с представители на арменската общност в столицата

„Арменската общност в София високо цени усилията на Йорданка Фандъкова за превръщането на София в модерен европейски град - с красиви паркове, нови превозни средства, с нови детски градини, с действащ завод за боклука , с новооткрит музей за история на София“. Това каза председателят на координационния съвет на арменските организации в София Вартануш Задикян по време на среща с Йорданка Фандъкова. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София се срещна с представители на арменската общност в столицата. На срещата присъстваха и кандидатът за кмет на район „Възраждане“ Савина Савова, кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Малина Едрева, Ирина Йорданова, Албена Събева, Димитър Папукчиев и Емануела Стоманякова, както и Исахак Бохосян, архиерей на Арменската епархия.

„От 2009 г., когато станахте кмет на София, ние, арменците винаги сме имали безрезервната Ви подкрепа за нашите начинания – за организирането на концерти, изложби и най-вече подкрепата за строежа на нашата църква. За всичко това приемете нашата искрена и дълбока благодарност“, каза още госпожа Задикян. Строителството на Арменската Апостолическа Православна църква е почти завършено и предстои нейното освещаване.

По време на разговорите Йорданка Фандъкова запозна представителите на арменските организации с програмата си за развитие на София и с проектите, подготвени за реализация в периода 2015-2019 година. Възможностите на саниране на старите сгради, развитието на транспортната инфраструктура и благоустрояването на кварталите бяха сред основните теми, които обсъдиха представителите на ГЕРБ и на арменската общност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини