Йорданка Фандъкова: Развиваме Банкя като място за отдих и туризъм

„Банкя има потенциала да се развие като място за отдих и туризъм. С природните дадености – минералната вода, чистия въздух и проектите, които реализираме, Банкя привлича все повече хора, които идват да почиват тук, а това подпомага и икономиката на града“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на среща с жителите на гр. Банкя.

Вече е изпълнен първият етап от реконструкцията на пешеходната зона и парк „Ротондата“ . Възстановени са и част от екопътеките в района на курортното селище. Днес в новия туристически център, заедно с гражданско сдружение „Банкя“ и туристическо дружество „Люлин“, беше обсъдена идеята да се пусне в движение ретро-влакът от централната ж.п. гара в София.

„Имаме амбицията да възстановим перлата на Банкя - минералната баня, да изградим и вътрешна канализация , както и да построим стадион. Затова ни е нужна вашата подкрепа“, каза на своите съграждани кандидатът за кмет на район „Банкя“ от ГЕРБ Рангел Марков .

„Доказахме, че можем да работим, да строим и модернизираме града ни, имаме отговорност и постигнахме видими резултати в развитието на Банкя“, посочи кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Анна Стойкова.

На събитието присъстваха и кандидатите за районни кметове от ГЕРБ на „Люлин“ Милко Младенов, на „Надежда“ инж. Димитър Димов, на „Илинден“ Иван Божилов, на „Студентски“ Димитър Дилчев, кандидатите за общински съветници Ана Стойкова, Зафир Зарков, Венетка Серафимова, Татяна Георгиева, Живка Новкова и народните представители от ГЕРБ – Красимир Велчев и Лъчезар Иванов.

В програмата за развитие на Банкя в следващите години се предвижда изграждането на пешеходен мост между балнеоложката зона и централен парк „Кестените“, рехабилитация на пътя до Клисурския манастир „Св. Петка Параскева“ и корекция на река Михайловска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини