Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Йорданка Фандъкова: Инвестираме в зони за спорт в жилищните квартали

„Един от новите приоритети в програмата ми за развитие на София е създаването на условия за спорт близо до домовете на хората. До момента изградихме над 45 спортни площадки и площадки за фитнес на открито“, каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на спортен празник в столичния район „Люлин“. „Освен нови условия за спорт за хора от всички възрасти, модернизираме физкултурните салони в училищата и сме готови с проектите за изграждане на 10 нови салона в различни района на града“, допълни Фандъкова.

„На територията на район „Люлин“ сме подготвили проект за изграждане на нов физкултурен салон към 37 СОУ“, каза кандидатът за кмет на район „Люлин“ от ГЕРБ инж. Милко Младенов. Като досегашен кмет на района, Младенов отчете изграждането на три фитнеса на открито, една спортна площадка и реновирането на баскетболни и волейболни игрища при бл. 421, бл. 330, бл. 225.

„Спортът освен здраве е и най-добрата превенция срещу рисково поведение при младите хора“, каза Йорданка Фандъкова. Тя посочи , че идеите и предложенията на младите хора при изграждане на спортните съоръжения, ще бъде водещо при избора на съоръжения и проектирането на площадките. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Люлин инж. Младенов пое ангажимент да съдейства за изграждане на спортна площадка за провеждане на състезания.

„Важен проект за развитието на зелената система на София е възстановяването на Западен парк“, каза Фандъкова. Целта е в него да бъдат обособени зони за спорт и атракции, като вече се работи по проект за вход към парка от район „Люлин“. „Така жителите на най-големия район в София ще имат пряка връзка с парка“, обясни инж. Милко Младенов. В спортния празник се включиха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Венета Серафимова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете