На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Йорданка Фандъкова: Инвестираме в зони за спорт в жилищните квартали

„Един от новите приоритети в програмата ми за развитие на София е създаването на условия за спорт близо до домовете на хората. До момента изградихме над 45 спортни площадки и площадки за фитнес на открито“, каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на спортен празник в столичния район „Люлин“. „Освен нови условия за спорт за хора от всички възрасти, модернизираме физкултурните салони в училищата и сме готови с проектите за изграждане на 10 нови салона в различни района на града“, допълни Фандъкова.

„На територията на район „Люлин“ сме подготвили проект за изграждане на нов физкултурен салон към 37 СОУ“, каза кандидатът за кмет на район „Люлин“ от ГЕРБ инж. Милко Младенов. Като досегашен кмет на района, Младенов отчете изграждането на три фитнеса на открито, една спортна площадка и реновирането на баскетболни и волейболни игрища при бл. 421, бл. 330, бл. 225.

„Спортът освен здраве е и най-добрата превенция срещу рисково поведение при младите хора“, каза Йорданка Фандъкова. Тя посочи , че идеите и предложенията на младите хора при изграждане на спортните съоръжения, ще бъде водещо при избора на съоръжения и проектирането на площадките. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Люлин инж. Младенов пое ангажимент да съдейства за изграждане на спортна площадка за провеждане на състезания.

„Важен проект за развитието на зелената система на София е възстановяването на Западен парк“, каза Фандъкова. Целта е в него да бъдат обособени зони за спорт и атракции, като вече се работи по проект за вход към парка от район „Люлин“. „Така жителите на най-големия район в София ще имат пряка връзка с парка“, обясни инж. Милко Младенов. В спортния празник се включиха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Венета Серафимова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.