Здрави битки на третата гала по кикбокс и муай тай в София

В супершоу се превърта третата професионална гала по кикбокс и муай тай в София. Осемте срещи на ринга в столичната зала „Христо Ботев“ оставиха без дъх около трите хиляди фенове, изпълнили арената. Организатори на събитието са „Про файт“, Националната конфередерация по кикбокс и муай тай и новоучредената Национална асоциация на бойните спортове.
Галата отново премина на много високо равнище съобразно световните стандарти за подобни празници на бойните изкуства. Съперниците бяха представяни на фона на впечатляваща илюминация и музика, саундът бе перфектен, а в залата бе монтиран и огромен видеоекран. По средата на сблъсъците емоциите се нажежиха допълнително от дефилето на красиви момичета около ринга.
С най-голям интерес се очакваха последните два боя, които бяха с международно участие. Носителят на сребро и бронз от световни първенства Марио Кирилов не даде шанс на Михалис Руманос в сблъсъка им по муай тай в кат. до 69 кг. В средата на третия рунд гръцкият боец явно не издържа на напора на българския терминатор и сам слезе от ринга преди края на мача, което не се понрави на публиката.
Здрава схватка сътвориха по кикбокс, стил фулконтакт, в кат. до 75 кг сътвориха Цветозар Кючуков – Нинджата и Роберт Красон. И двамата са сред най-сериозните претенденти за отличията на предстоящото световно първенство и доказаха защо е така на софийски ринг. В крайна сметка трудна, но заслужена и драматична победа с 2:1 съдийски гласа спечели Кючуков.
Организаторите изненадаха публиката с два нови специални приза – за нокаут на вечерта. Вдигнаха ги Владимир Вълев – Питбула и Христо Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт