Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

Преизбраха инж. Даниел Панов за председател на Управителния съвет на НСОРБ Акцент в преговорите с МРРБ остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност

Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Словения праща армията срещу мигрантския поток

Нов маршрут след затварянето на унгарско-хърватската граница

Словения мобилизира армията, която да помага на полицията за спряване с мигрантския поток, съобщи вчера премиерът на страната Миро Церар след спешно съвещание на съвета за сигурност, предаде Би Би Си.

То бе свикано вчера, след като стотици бежанци започнаха да пристигат в Словения от Хърватия, след изместването на мигрантския маршрут, предизвикано от затварянето на унгарско-хърватската граница. Така пред Загреб остана единствено възможността да превозва бежанците към северната си съседка.

От своя страна Словения предприе редица мерки за ограничаване и контрол на потока. От късно в петък бе спрян жп транспортът от Хърватия, вместо с влакове, мигрантите се извозват с автобуси, затегнат е и полицейският контрол на границата. В следващите дни там ще пристигнат и армейски части. Любляна обяви, че има готовност дневно да приема около 7500 мигранти, което приблизително съответства на броя влизащи в Хърватия през последните дни.

До обяд вчера на словенската граница пристигнаха 600 бежанци, които биват регистрирани и настанявани в лагер край австрийската граница. Очакваше се до края на деня в Словения да влязат още 1800 души.

Междувременно унгарският външен министър Петер Сиярто обяви, че временно ще бъде възстановен граничният контрол със Словения, за да се възпре “вълната от неконтролирани мигранти”. И двете страни са в Шенгенската зона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.