СЗО: Рискът от разпространението на коронавирус е много висок

Парламентът на Иран спря работа заради коронавируса

Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Гърция затвори пропускателен пункт на границата с Турция Взема максимално строги мерки за опазване на сухопътните и морските си граници

Инж. Добрев гостува на откриването на изложбата, посветена на археологическите проучвания на Ряховец

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев гостува на откриването на изложбата, посветена на археологическите проучвания на крепостта Ряховец. Експозицията с откритията, направени по време на археологическо лято 2015 г., е подредена в Историческия музей. Заедно с инж. Добрев бяха и кандидатите за общински съветници Денница Цветанова, Йорданка Кушева и Николай Георгиев. Всички те имаха възможността да разгледат изложбата и да разговарят с екипа, направил проучванията.

След близо 23-годишно прекъсване през лятото на 2015 г. разкопките на крепостта Ряховец бяха подновени. Община Горна Оряховица осигури 20 000 лева за извършване на проучванията.

В продължение на месец екип с ръководител Илиян Петракиев от Регионален исторически музей – Велико Търново, зам.-ръководител Мая Иванова от Исторически музей – Горна Оряховица и научен консултант проф. д-р Хитко Вачев проучи няколко сектора – главна и северна порта, както и пространствата около тях чрез залагане на два сондажа. Установено бе, че хълмът е обитаван няколко хилядолетия – от ХII век пр. Хр. до ХV век сл. Хр. – през желязната, римската и средновековната епохи. През септември тази година Министърът на културата определи статут на крепостта с категория “национално значение”, с което бе потвърдена значимостта на Ряховец като част от културно-историческото наследство на региона и страната.

„Когато видиш резултатите от работата на екипа, разбираш колко правилно са вложени средствата. Работата по крепостта Ряховец ще продължи и в бъдеще”, увери археолозите инж. Добрев. „Благодаря на този железен екип. Те са причината да се случи всичко това”, допълни още кандидатът за кмет.

Екипът изрази подкрепата си към инж. Добромир Добрев и пожела победа на отбор №1 на изборите на 25 октомври.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.