Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Франкофони във Варна за Западните Балкани Ципрас шашнал Меркел и Юнкер с прическа като българския премиер

Александровска болница започва проверка заради доц. Виолета Чернодринска

Александровска болница започва проверка в понеделник по случая с ползването името на болницата в предизборната кампания и ще бъдат предприети съответни действия спрямо доц. д-р Виолета Чернодринска, завеждащ Отделението по детски очни болести в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“, съобщава БГНЕС.

Настоящата ситуация рискува да дискредитира нашите благотворителни каузи, зад които са застанали много наши колеги, много млади лекари, а това не може да бъде допуснато. Това се казва в изявление на ръководството на Александровска болница.

Ето пълния текст на изявлението на болницата:

„По повод засиления интерес и зачестилите запитвания от страна на медиите организирани от определена политическа сила, като част от предизборната й кампания за местни избори в община Разград и осъществявани от доц. д-р Виолета Чернодринска, завеждащ Отделението по детски очни болести в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“, при които се използва името на болницата представяме официалната позиция на ръководството на лечебното заведение. Ръководството на УМБАЛ „Александровска“ категорично не приема името на болницата да се замесва в предизборните кампании, на която и да е от политическите партии. За марката “Александровска” са работили и работят най-добрите лекари на България, то е синоним на качествени здравни грижи, достъпни за всички. Дълг на ръководството на болницата е да пази това име и затова тази ситуация е крайно неприемлива. Още повече, че информацията за нея става ясна през медиите. Болницата от години осъществява благотворителни акции за безплатни прегледи на деца, живеещи в отдалечени, труднодостъпни и бедни райони. Благодарение на инициативата “Направи добро” от 2013 г. насам са прегледани над 7000 деца от различни краища на България, включително и в района на наводнената Мизия през миналата година. Тази дейност стана повод и да получим техника, закупена с дарения от инициативата “Българската коледа”, с която се осъществяват част от прегледите. През лятото, съвместно с Фондация “Помощ за благотворителността в България” бяха прегледани много възрастни хора. Но осъществяването на всички тези инициативи беше временно спряно, за да не бъдат свързвани те с предизборните кампании на партиите по места. Настоящата ситуация рискува да дискредитира нашите благотворителни каузи, зад които са застанали много наши колеги, много млади лекари, а това не може да бъде допуснато. Затова в понеделник (19.10) ще бъде направена проверка по случая и ще бъдат предприети съответни действия спрямо доц. д-р Виолета Чернодринска”.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4378953/

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.