На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Александровска болница започва проверка заради доц. Виолета Чернодринска

Александровска болница започва проверка в понеделник по случая с ползването името на болницата в предизборната кампания и ще бъдат предприети съответни действия спрямо доц. д-р Виолета Чернодринска, завеждащ Отделението по детски очни болести в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“, съобщава БГНЕС.

Настоящата ситуация рискува да дискредитира нашите благотворителни каузи, зад които са застанали много наши колеги, много млади лекари, а това не може да бъде допуснато. Това се казва в изявление на ръководството на Александровска болница.

Ето пълния текст на изявлението на болницата:

„По повод засиления интерес и зачестилите запитвания от страна на медиите организирани от определена политическа сила, като част от предизборната й кампания за местни избори в община Разград и осъществявани от доц. д-р Виолета Чернодринска, завеждащ Отделението по детски очни болести в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“, при които се използва името на болницата представяме официалната позиция на ръководството на лечебното заведение. Ръководството на УМБАЛ „Александровска“ категорично не приема името на болницата да се замесва в предизборните кампании, на която и да е от политическите партии. За марката „Александровска“ са работили и работят най-добрите лекари на България, то е синоним на качествени здравни грижи, достъпни за всички. Дълг на ръководството на болницата е да пази това име и затова тази ситуация е крайно неприемлива. Още повече, че информацията за нея става ясна през медиите. Болницата от години осъществява благотворителни акции за безплатни прегледи на деца, живеещи в отдалечени, труднодостъпни и бедни райони. Благодарение на инициативата „Направи добро“ от 2013 г. насам са прегледани над 7000 деца от различни краища на България, включително и в района на наводнената Мизия през миналата година. Тази дейност стана повод и да получим техника, закупена с дарения от инициативата „Българската коледа“, с която се осъществяват част от прегледите. През лятото, съвместно с Фондация „Помощ за благотворителността в България“ бяха прегледани много възрастни хора. Но осъществяването на всички тези инициативи беше временно спряно, за да не бъдат свързвани те с предизборните кампании на партиите по места. Настоящата ситуация рискува да дискредитира нашите благотворителни каузи, зад които са застанали много наши колеги, много млади лекари, а това не може да бъде допуснато. Затова в понеделник (19.10) ще бъде направена проверка по случая и ще бъдат предприети съответни действия спрямо доц. д-р Виолета Чернодринска”.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4378953/

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.