Бойко Борисов: Проверките в „Лукойл" ги правим от години

Проверките в „Лукойл" ги правим от години. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, предаде  „Фокус".

„Има си правила. Митниците са решили и действат", заяви Бойко Борисов. Според премиера тайната реакция на Русия е, че премиерът се е разсърдил по повод изказването на Лавров. „Проверките в „Лукойл” ги правим от години. Това не е тайна, не е от сега", допълни Борисов.

Срещал съм с Лавров не веднъж, изключителен дипломат е и използва всяка възможност на подобни изказвания като на уважаваният от мен социолог Кольо Колев, за да събужда напрежение в обществото. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

„С кое е прав от изказването си?", запита премиерът и добави: „За гьола „Белене" - не е ли върла корупционна схема? Един прекратен гьол, оборудването изнесено за 90 млн. долара, което струва милиарди и накрая останал един гьол. В първите ми дни като премиер ви заведох да го видите. Бургас- Александруполис беше направен, така че цял Бургас въстана заради екологията. Каква вина имам аз? „Южен поток" беше спрян, защото те не искаха да спазят Третия либерализационен пакет". Премиерът коментира, че винаги е искал газовият проект да се построи и затова е предложен вариантът с газовия хъб.

„Не работим срещу Русия. Военният министър ми предложи схема за изтребителите да се отремонтират в Полша, защото там не плащаме ДДС и излиза по-евтино. Какво лошо сме направили, за да го нервираме така?", попита министър-председателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини