Вижте снимки от откриването на храма в Младост

Радвам се, че държавата допринесе за построяването на храма "Рождество Христово" в столичния район "Младост", чието освещаване бе извършено тази сутрин, написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

  

Пожелах на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит по повод рождения му ден да е жив и здрав и да се правят по две нови църкви всяка седмица. По време на първия ни мандат военното министерство дари терена, на който днес се намира църквата, а чрез Дирекция "Вероизповедания" бяха дарени 20 000 лева, продължи Борисов.

  

Построяването на храма бе осъществено с доброволен труд, а останалите средства бяха събрани от дарения и от Столична община, която на два пъти дари по 40 000 лева. Мисля, че е добре за православния ни народ да има къде да се помоли и за хубаво, и за лошо. Смятам, че всички ще го оценят. Днес бе осветен и още един православен храм - „Успение на Пресвета Богородица“ в благоевградското село Бело поле. За него осигурихме около 120 000 лева за дострояването му, което бе започнало през 2004 г., завърши изказването си в социалната мрежа министър-председателят.

                 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини