Календерска и Лесов влизат в общината с високо вдигнат гард

Легендата на българския бокс и кандидат за районен кмет на ББЦ Петър Лесов даде ценни съвети на кандидат-кметицата Мария Календерска

Кандидатът за кмет на София Мария Календерска получи ценни спортни съвети от легендата на българския бокс и кандидат на ББЦ за кмет на район "Слатина" Петър Лесов. Европейският шампион качи Календерска на ринга, където тя направи своята първа тренировка. Оказа се, че кандидат-кметицата владее най-добре високия гард. „ББЦ понесе много удари, но въпреки това ние сме готови за битка. На 26 октомври влизаме с високо вдигнат гард в Общинския съвет“, убедена е тя.

По-рано през деня Календерска, Лесов и вторият в листата за общински съветници на ББЦ Никола Митев се срещнаха с жителите на район „Слатина“ в парк „Гео Милев“. Хората пожелаваха успех в предизборната битка и обсъждаха с Календерска управленската й програма, която тя им поднасяше под формата на брошури. “С огромен интерес следим Вашите медийни изяви. Възхищаваме се на фронталните атаки, които им прилагате“, обърна се към кандидат-кметица генерал от запаса, който беше на разходка в парка със своята съпруга. „Кражбите са големи, обектите, които се строят в София са три пъти по-скъпи, отколкото реално. Къде отиват тези пари?“, попита той. Календерска веднага отговори като oчерта схемата, по която се извършва разграбването на общински пари. „Ако първата фирма взима примерно 10 000 лв. за ремонта, тя го преотстъпва за работа на друга фирма за 7 000 лв. и накрая го върши някой за 5 000 лв., а реално разходите са 3 000 лв.“, обясни кандидатът за кмет като гарантира пред възрастната двойка, че когато влезне в Столичния общински съвет ще вади всяка една тяхна далавера на показ. “Ще видим тогава дали няма да има предсрочно подадени оставки“, убедено заяви Календерска като посочи телефон, на който всеки може да се обажда след 25 октомври и да споделя своите идеи, критики и проблеми. „Нашата същинска работа започва от 26 октомври“, обяви още тя.

Кандидатите на ББЦ посетиха и зеленчуковия пазар в квартала. Там възрастни хора споделиха с Календерска своята болка. Отнеха ни Пенсионерския клуб, нямаме място на което да се събираме. Стоим отвън, а сградата зад нас е заключена, оплакаха се те като разказаха, че след затварянето на клуба им е било предложено друго помещение, което скоро след това е било взето от Столичния инспекторат. Търговец сподели с Календерска, че десетки тонове зеленчуци и плодове за денонощие се изхвърлят на боклука като разри и своята идея за преборване с този проблем. „Трябва да създадем миниконсервна фабрика за български консерви. По този начин производството ни няма да отива на сметището“, категоричен бе той като обясни, че по цял свят това, което не се продаде от борсата не се изхвърля, а пристига фирма и го купува на някаква цена, договорена между производителите и търговците. Календерска размени контактите с човека като се разбраха в бъдеще да доразвият идеята за фабриката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини