Волейболистите отново четвърти в Европа

Националите по волейбол изпуснаха и бронза на европейското след загуба (-20, -14, 23, -20) срещу Италия в битката на разочарованите, каквато винаги е срещата за третото място. Финалът Франция – Словения завърши снощи.

Пламен Константинов заложи на шесторката от предишните двубои Владимир Николов, Георги Братоевв, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов и либеро Владислав Иванов.

Тоталната доминация на италинаците в първите два гейма обаче угаси пламъка в очите на нашите от досегашните мачове. Кубинецът с италиански паспорт Османи Хуанторена и руснакът Иван Зайцев засипаха с мощни сервиси домакините, а Константинов търсеше със смени оптималния състав за противодействие. И малшанс застигна българите, след като във втория гейм Пенчев се контузи и напусна терена.

Пламъкът запали в третата част Николай Учиков, който замени още в първата Николов. Със серия силни сервиси диагоналът тласна отбора ни към обрат, но щурмът стигна само за един гейм. Публиката обаче изпрати нашите с „Българи, юнаци”.

Така медалът отново избяга от българите – за последно тръпката да се качат на почетната стълбичка усетиха на европейското в Турция през 2009-а. После все оставаха четвърти – на олимпиадата в Лондон, в Световната лига и на предишното европейско в Дания. Следващото състезание за тима ни е олимпийската квалификация в Берлин от 5 януари, където 8 отбора ще спорят за една виза за Рио. Вторият и третият се класират за последната пресявка в Япония догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт