Днес ще е облачно, температурите до 23°

Атмосферното налягане ще се понижава и вече ще е по-ниско от средното за октомври. Днес ще има разкъсана облачност, по-значителна над северозападните райони, а преди обяд и над Южна България. В сутрешните часове на места в низините видимостта ще е намалена. Ще се появи слаб вятър от юг-югоизток, по поречието на Дунав – от изток-североизток. Максималните температури ще са от 18° до 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус”.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над северното крайбрежие. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В сутрешните часове на много места в планините ще има мъгла, която до обяд ще се разсее и ще се установи слънчево време. Ще духа слаб, по високите части – умерен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 17°, на 2000 метра – около 12°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето