Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Ген. Атанасов: Граничарят Вълкан най-вероятно е бил уплашен и смутен

Граничарят Вълкан Хамбарлиев, който застреля афганистанец край Средец с рикоширал куршум преди дни, най-вероятно е бил уплашен и смутен. Това предположи в ефира на bTV шефът на комисия по Вътрешна сигурност и обществен ред в Парламента Атанас Атанасов. Има и голямо значение той дали е бил под моста или до моста, допълни политикът.

„Аз искам да припомня едно нещо. През 1998 година след един трагичен инцидент министърът на вътрешните работи тогава разпореди първия патрон в оръжията на граничарите да е стоп патрон.Тоест такъв, който не може да причинява смърт. Е, сега в инструкциите към граничните полицаи чета други работи. Защо ги няма тези халосни патрони, това не разбирам?“, каза депутатът от Реформаторския блок.

Той попита риторично защо е било предприето действие срещу бежанците и то в тъмната част на денонощието: „Тези хора там така и така е нямало да избягат, защо не се е изчакало да стане светло?“, попита Атанасов.

И допълни, че според него в момента има пропуски в цялостната организация по обучението на състава на МВР за действие в екстрени ситуации.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.