Фолк звездата Лияна тренира и под дъжда (ВИДЕО)

Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Коцето Калки защити граничаря, застрелял мигрант: Тези хора идват тук, за да направят зло

Музикантът Костадин Георгиев, по-известен като Коцето Калки, влезе в остър спор с адвокат Николай Хаджигенов в защита на граничния полицай, застрелял афганистанец край Средец. Георгиев беше сред протестиращите в подкрепа на Вълкан Хамбарлиев.

Пред Нова телевизия музикантът обясни мотивите си да подкрепи действията срещу нелегалните имигранти: „За мен тези хора са с нечисти намерения. Тези хора идват тук, за да направят някакво зло. Видяхме случаи с ограбените домове, старците, които са ограбени от тези нашественици, един дядо, който е ограбен два пъти за една нощ. Това означава че има пропуски в защитата на националната сигурност”.

В отговор на твърдението, че въпросният ограбен дядо сам казал, че всъщност чужденците идвали да му искат хляб, той попита: „Как хората, които идват с толкова хиляди евра, хора, които си захвърлят мобилни телефони на границата, идват тук за да си вземат хляб?”.

Според артиста, бежанската вълна била част от „организиран план за подмяна на населението на Европа”. „Това е било програмирано още преди много месеци да се случи”, добави той.

Адвокатът Николай Хаджигенов реагира остро на думите му и ги нарече „ужасяващ примитивизъм”. Той изтъкна, че граничарят е застрелял абсолютно невъоръжен човек. „Всичко това,което говорите вие, е някакъв див социализъм, фашизъм. Тогава стреляха по границата по същия начин”, обърна се той към Георгиев.

Адвокатът, който не скри враждебността си към МВР, ДАНС, Гранична полиция и т.н., заяви по адрес на полицаите: „Тия същите хора убиват по няколко българи годишно абсолютно безнаказано”. Единственият случай, в който било допустимо служителят на реда да застреля имигранта, е ако е имало заплаха за живота му. Такава, според Хаджигенов, нямало. „Независимо дали е рикошет или изстрел в тила – все е тая”, каза той.

„Не е ли престъпление да минат нелегално границата?”, попита Коцето Калки. Адвокатът отговори, че не е защото афганистанците били бежанци. „ Защо решихте, че те са бежанци? Нека го реши следствието. Когато идват чужди нашественици, трябва да застенете на страната и на другите граждани в нея”, настоя Коцето.

„Тези хора не са от Сирия. Когато по-богати държави затворят границите си, те ще останат тук”, прогнозира той.

На въпрос как оценяват действията на Вълкан Хамбарлиев, двамата отговориха абсолютно различно. „Всеки път, когато е застрелян невъоръжен човек, е убийство”, заяви Хаджигенов. „Аз смятам, че този човек е защитил сигурността на моето семейство. Аз съм баща. Те ограбват една страна като Германия. Същото нещо ще стане и тук. Затова съм тук”, каза певецът.

„Вие уж проповядвате мир и любов, ама само към някои, така ли?”, опита се да контрира адвокатът. „Мирът и любовта няма как да станат без мир в България. Защо не скачахте и не викахте, когато наръгаха с нож жената на Женския пазар? Защо не защитавате българите на българска територия?”, отвърна Георгиев.

Хаджигенов се изсмя на „конспиративните теории” за умишлено насочване на бежанския поток към Европа. Според него, ако групата от 54 афганистанци край Средец са били терористи, тогава „трима селски полицаи” нямало как да ги спрат, дори с цената на едни труп. Тогава щели да „хвърчат пагони” и полицаите да бъдат пометени.

Костадин Георгиев беше на друго мнение: „След една година като почнат да гърмят, тогава ще ви питам пак дали са терористи”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.