На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Факултетът по фармация във Варна с нов дом за рождения си ден

Факултетът по фармация към Медицинския университет (МУ) във Варна се сдоби със свой дом по случай седмия си рожден ден. Модерната 9-етажна сграда до денталния факултет бе издигната точно за една година. В строителството и оборудването са вложени 9,5 млн. лв., като 8 млн. лв. от тях са собствени приходи, обяви ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов.

Във факултета по фармация се обучават 350 студенти. 6,5% от тях са чужденци, въпреки че засега учебната програма е само на български език. “Тази есен бяха приети 70 първокурсници, а статистиката показва, че за едно място във факултета са се борили 15 души”, съобщи деканът проф. Диана Иванова.

“Това е реален атестат за качеството на образованието във факултета, където подготвяме фармацевти, а не просто продавачи в аптеки”, коментира проф. Иванов.

Модерната постройка ще кандидатства за приза “Сграда на годината”, стана ясно на церемонията по откриването, на която присъства зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

В новия факултет има 3 аудитории, 13 лаборатории, учебно-производствена аптека с прилежаща лаборатория, складова база, библиотека, книжарница, езикова и три компютърни зали, административна част и интерактивна експозиция от лекарствени растения.

Със създаването на новата високотехнологична база, отговаряща на съвременните изисквания за обучение в областта на фармацията, се затваря цикълът от дейности, които един съвременен университет осъществява в областта на медицинското образование за развитието на науката, категорични са от висшето учебно заведение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.