Факултетът по фармация във Варна с нов дом за рождения си ден

Факултетът по фармация към Медицинския университет (МУ) във Варна се сдоби със свой дом по случай седмия си рожден ден. Модерната 9-етажна сграда до денталния факултет бе издигната точно за една година. В строителството и оборудването са вложени 9,5 млн. лв., като 8 млн. лв. от тях са собствени приходи, обяви ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов.

Във факултета по фармация се обучават 350 студенти. 6,5% от тях са чужденци, въпреки че засега учебната програма е само на български език. “Тази есен бяха приети 70 първокурсници, а статистиката показва, че за едно място във факултета са се борили 15 души”, съобщи деканът проф. Диана Иванова.

“Това е реален атестат за качеството на образованието във факултета, където подготвяме фармацевти, а не просто продавачи в аптеки”, коментира проф. Иванов.

Модерната постройка ще кандидатства за приза “Сграда на годината”, стана ясно на церемонията по откриването, на която присъства зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

В новия факултет има 3 аудитории, 13 лаборатории, учебно-производствена аптека с прилежаща лаборатория, складова база, библиотека, книжарница, езикова и три компютърни зали, административна част и интерактивна експозиция от лекарствени растения.

Със създаването на новата високотехнологична база, отговаряща на съвременните изисквания за обучение в областта на фармацията, се затваря цикълът от дейности, които един съвременен университет осъществява в областта на медицинското образование за развитието на науката, категорични са от висшето учебно заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони