Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Инж. Добромир Добрев гостува на ІІ Регионален празник на захарната метла в Стрелец

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев гостува на ІІ Регионален празник на захарната метла в Стрелец. Заедно с него бяха и народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ. Празникът бе организиран от НЧ „Заря-1900”, Клуб на пенсионера „Нов век” и със съдействието на Община Горна Оряховица. Целта на организаторите е да се възроди традицията за производство на маджун, да се издирят, съхранят и популяризират фолклорните традиции и обичаи от Горнооряховския край. За празника организаторите бяха сварили близо 60 литра маджун, който се приготвя от събраната суровина от 1 дка захарна метла.

„Радвам се, че с този празник продължаваме да обогатяваме съкровищницата на българските традиции. Така ги пазим и съхраняваме за идните поколения”, сподели с организаторите инж. Добрев. Кандидатът за кмет припомни също, че в програмата за следващия мандат е заложено, освен надграждане на досега съществуващите и създаване, и утвърждаване на много нови формати в сферата на духовността. Един от е свързан именно с българския бит и съхраняване на традициите.

Всички гости на празника имаха възможността да опитат приготвените от домакините палачинки и бухтички, подсладени с маджун и да се насладят на изпълненията на фолклорни състави от региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете