Инж. Добромир Добрев гостува на ІІ Регионален празник на захарната метла в Стрелец

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев гостува на ІІ Регионален празник на захарната метла в Стрелец. Заедно с него бяха и народният представител инж. Клавдия Григорова - Ганчева и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ. Празникът бе организиран от НЧ „Заря-1900”, Клуб на пенсионера „Нов век” и със съдействието на Община Горна Оряховица. Целта на организаторите е да се възроди традицията за производство на маджун, да се издирят, съхранят и популяризират фолклорните традиции и обичаи от Горнооряховския край. За празника организаторите бяха сварили близо 60 литра маджун, който се приготвя от събраната суровина от 1 дка захарна метла.

„Радвам се, че с този празник продължаваме да обогатяваме съкровищницата на българските традиции. Така ги пазим и съхраняваме за идните поколения”, сподели с организаторите инж. Добрев. Кандидатът за кмет припомни също, че в програмата за следващия мандат е заложено, освен надграждане на досега съществуващите и създаване, и утвърждаване на много нови формати в сферата на духовността. Един от е свързан именно с българския бит и съхраняване на традициите.

Всички гости на празника имаха възможността да опитат приготвените от домакините палачинки и бухтички, подсладени с маджун и да се насладят на изпълненията на фолклорни състави от региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини