„Левски“ продаде 12 744 билета

Левски“ продаде 12 744 билета за 1:1 с „Лудогорец“, като 177 бяха за гости. Като се добавят 1000 абонаментни карти, толкова пропуски за рекламодатели, вкараните деца и юноши от школата и - както винаги - гратисчиите, на стадиона явно имаше поне 15 000 зрители. Двубоят стана най-посетеният за сезона в България.

„Показахме как се пълни стадион - заяви директорът Константин Баждеков. - Всичко е въпрос на единство между клуб, публика и отбор.“

Мачът мина в здрава битка, с динамика и интрига. Но и напомни като качество втръсналата сивота от вечните дербита в последните години. „Левски“ пак заложи на тактика БББ (битка, бой, борба) и съвсем не бе недоволен всичко да завърши наравно. „Лудогорец“, естествено, галеше повече топката, но също нямаше много против реми. А сякаш най-щастлив от липсата на победител беше съдията Ивайло Стоянов-Сватбата.

Първият удар (във или вън от вратите) дойде чак в 32-рата мин. Левият бек Веселин Минев („Левски“) стреля отдалеч, вратарят Милан Борян спаси. Едва в 35-ата се видя първото чисто положение, но топката дойде на неудобния ляв крак на Сисиньо („Лудогорец), който не улучи. В 39-ата „синият“ десен бранител Живко Миланов вкара, без да иска, при опит за центриране. Гостът улучи вратата само веднъж и Клаудиу Кешерю изравни от пряк свободен удар в 60-ата.

Е това е дерби - с три точни удара, два гола. Забележително „Левски“ улучи вратата само чрез бекове...

До почивката „сините“ пак показаха „стоманената“ отбрана, после редът леко се наруши. „Левски“ допусна едва трети гол за последните 10 мача, единият е след подхлъзване, а другият - от фаул. Отборът обаче явно се нуждае от класа в атака.

„Сините“ спряха след 4 поредни успеха. „Лудогорец“ остана с една победа в последните 6 кръга.

Миланов нямаше гол от 15 месеца

Живко Миланов има 11 гола от 181 мача в „Левски“. За последно защитникът заби в синьо на 13 декември 2009-а при 1:4 с „Черно море” във Варна за купата, а месец по-късно бе продаден на „Васлуй” за 400 000 евро. За румънците има два гола - при 2:0 със „Спарта” (Прага) за Лига Европа през 2011-а и при 3:0 с „Глория” в шампионата през 2012-а. За „Том” заби за 3:1 с „Луч” на 27 юли м.г. в руската ІІ лига. Така Миланов не бе вкарвал близо 15 месеца.

На „Герена“ без Гаджев и Костадинов

„Левски“ явно ще излезе срещу „Черно море“ в петък на „Аспарухов“ без двама титуляри. Владимир Гаджев и Георги Костадинов получиха контузии при 1:1 с „Лудогорец“ и напуснаха принудително. Виканите в националния отбор през годината имат мускулни проблеми и им предстоят изследвания за повече яснота.

Гонзо обвинява за смяна

„Знаехме, че ще направят смяна около 5-ата минута и това е смешно“, заяви спортният директор на „Левски“ Георги Иванов след 1:1 с „Лудогорец“.

По регламент отборите започват с футболист до 21 години, но поради недоглеждане в наредбата не е пояснено колко трябва да играе. Венцислав Керчев (18 г.) се хвана за коляното и в 7-ата мин и бе заменен от бразилеца Натанаел. „Те първо убиват своите юноши“, добави Гонзо.

Две нападения след мача

Две нападения над фенове на „Левски“ били извършени след края на мача с „Лудогорец“. Първо десет маскирани нахлули в автобус по линия ?4 на спирка „Гара Пионер“. С палки и бухалки започнали да налагат пътниците. Една от жертвите е със счупена ръка. По същото време 10 мъже с шалчета на ЦСКА изпочупили с бухалки автобус със „сини“ фенове от Пловдив, който бил до заведение „Макдоналдс“ на бул. „Цариградско шосе“. Двама били пребити с палки, а в ресторанта била хвърлена димка и била счупена витрина. Нападателите се издирват. Полицията регистрирала и обстрел с пиратки и камъни над тролейбус ?4 на бул. „Васил Левски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ