На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Фандъкова: Изграждаме обединена информационна система на здравните заведения в София

„Изграждаме обединена информационна система на здравните заведения в София“, съобщи Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, на среща с лекарите от ХII и XIV Диагностично-консултативен център.

„Интегрираната информационна система за управление на електронните записи ще помогне за бърз и лесен обмен на данни и ще спести време, което е от съществено значение при лечението“, подчерта Фандъкова.

В двете поликлиники се въвежда информационна система, чрез която личните лекари имат достъп до mлабораторните изследвания и рентгеновите снимки на своите пациенти, а с разрешение на пациентите могат да ги препращат за консултация и до други лекари, обясни д-р Васил Василев директор на здравните заведения. Разработва се възможност пациентите да запазват час при лекар чрез електронната система, както и да получават смс-известие при готови медицински резултати, напомняне за профилактични прегледи и поставяне на ваксини . Дигитализираните пациентски досиета, ще улеснят работата на лекарите и ще позволят на пациентите да получават качествени здравни услуги.

Фандъкова припомни, че Столичната община дофинансира здравната помощ в общинските болниците с между 8 и 10 млн. на година. „След инвестициите, които направихме в нова медицинска апаратура и ремонти на болниците, насочваме усилията си към бившите поликлиники. Разработваме програма за инвестиции в ДКЦ-тата, с която да санираме сградите“, каза още кандидатът за кмет пред лекарите.

На срещата присъстваха кандидатът за кмет на район „Люлин“ Милко Младенов и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Венетка Серафимова, Татяна Георгиева, Екатерина Йорданова, Лилянда Еленкова, Силвия Христова, Михайл Владов и Веселин Милев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.