Рийз Уидърспуун и дъщеря й са като близначки

203 ученици се включиха в Националния конкурс „Любовта в нас“ Десетокласничка грабна специалната награда на кмета на Варна

“Сън“ : Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината

Президентът Радев: Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият Борисов

Вицепремиерът Николова инспектира изграждането на българския павилион на ЕКСПО ДУБАЙ 2020

Тръмп се пусна с президентската лимузина по писта на НАСКАР (ВИДЕО)

„Избери, за да помогнеш” събра близо 260 хил. лв. в подкрепа на 23 значими каузи

НОИ е издал повече от половин милион ПИК за три години

Елтън Джон изгуби глас, избухна в сълзи и прекрати концерта си (ВИДЕО)

Евакуираха жилищен блок в Златоград заради пожар

Митничари откриха 15 тона нелегално гориво в имот край Бяла Слатина

Хванаха обирджия, пребил жена на улицата

Фандъкова: 1600 души се обгрижват всеки ден от социалния патронаж

Три двойки близнаци изплакаха в МБАЛ „Св. Анна“ в седмицата на любовта

Вижте Никол Станкулова като дете (СНИМКА)

Пламен Стоилов: Превръщаме Кея в привлекателна зона за спорт и отдих

Благоустрояването на русенските паркове и поддържането им в чист и безопасен за гражданите вид е един от приоритетите на екипа

“През следващите четири години ще продължим да работим за утвърждаването на европейския облик на Русе. Наш приоритет ще бъде съхраняването на архитектурния ансамбъл в централната градска част и възстановяването на сградите паметници на културата. Едно от най-големите предимства на нашия град е наличието на просторни и привлекателни пешеходни зони в централната градска част. Ето защо, ще продължим да подобряваме тяхното състояние и достъпността им за гражданите и гостите на града“. С тези думи кандидатът за втори мандат като кмет на Община Русе Пламен Стоилов представи основните акценти в управленската си програма, по отношение на туристическата инфраструктура.

През мандата ще се осъществи още една от големите мечти на русенци – градът ще се обърне с лице към река Дунав. Крайбрежната зона ще е любимо място за разходка, отдих, развлечение и спорт! Кеят ще бъде приобщен към центъра на града, като ще се подобри състоянието на улиците, които го свързват с главната – ул. “Славянска”, “Райко Даскалов”, “Баба Тонка” и Църковна независимост”. Реконструиран ще бъде и бул. „Придунавски“ – ще стане двупосочен и по него ще преминава градски транспорт. Организацията на движение ще се подобри след изграждането на ново кръгово кръстовище на пресечката на бул. „Придунавски“ с улиците „Цар Фердинанд“ и „Райко Даскалов”. Прелезът при Речна гара ще се отвори и това ще позволи на туристическите автобуси да имат пряк достъп до понтоните, а всички шест пешеходни надлеза ще бъдат модернизирани. Ще бъде изградена нова кейова стена, яхтено пристанище, панорамна велосипедна алея, сцени на открито, детски площадки, площадки за фитнес на открито и нов надлез при ул. „Велико Търново“, тъй като сега съществуващият не отговаря на съвременните строителни изисквания. Изцяло ще бъдат обновени пешеходните алеи, зелените площи, осветителните тела, като ще бъдат поставени и нови пейки.

Стоилов заяви, че благоустрояването на русенските паркове и поддържането им в чист и безопасен за гражданите вид ще бъде един от основните му приоритети през следващия мандат. С осъществяването на разработения вече проект за Парка на младежта ще бъде оптимизирана организацията на почистването на парковите пространства и зелените площи, както и ще бъдат монтирани нови осветителни тела и камери за видеонаблюдение с цел подобряване на безопасността. В проектните дейности се предвижда и облагородяване на Розариума, като ще бъде положена нова настилка по алеите, ще бъде изградена лятна естрада и читалня на открито, детски площадки, алея за джогинг и съоръжения за фитнес на открито, а за любителите на колоезденето – велосипедни трасета и специален байк-парк.

В интерактивен музей за река Дунав ще бъде превърната недовършената част на Доходното здание. Бъдещата експозиция ще обогати музейния ансамбъл в града с модерни преживявания и атрактивно пресъздаване на епохи, забележителности, природни дадености и характерни за Дунавския регион занаяти и занимания.

„Поддържането на чистотата в града и поддържането на зелените площи ще продължават да бъдат наш приоритет. След придобиването на Чифлишкото езеро, 25 държавни имота в Лесопарк „Липник“ и 20 имота в Западен парк „Приста“, Русе вече разполага с общински крайградски зони за отдих, които ще превърнем в привлекателни и предпочитани за жителите и гостите на града, давайки им отлични възможности за пълноценно прекарване на свободното време“, допълни кандидатът за кмет на ГЕРБ Пламен Стоилов.

Той допълни, че е сигурен в успеха на управленската си програма за периода 2015 – 2019 г., тъй като за изминалия мандат екипът му е доказал високо темпо на работа, тенденция, която ще продължи и за в бъдеще. През последните години е реконструирана централната улица „Александровска“ и прилежащите пространства в участъка от площад „Свобода“ до площад „Батенберг“. Рехабилитирани са пешеходните зони, осветителните тела, зелените площи и улиците, а на площадите „Хан Кубрат“ и „Елиас Канети“ са изградени два нови фонтана.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.