Стотици бургазлии всеки ден дават идеи за развитието на Бургас в шатрата на ГЕРБ

Стотици бургазлии всеки ден посещават откритата приемна на ГЕРБ в центъра на града. В неформална обстановка те задават своите въпроси и представят идеите си на кандидатите за общински съветници, които участват на изборите с бюлетина номер 24.

До 23 октомври включително всеки може да се запознае с управленската програма на Димитър Николов и ГЕРБ. Кандидатите за съветници разясняват в детайли новите проекти, които ще продължат промяната в морския град.

Освен от големите инфраструктурни проекти бургазлии се интересуват и от промените в жилищните комплекси.

В тази връзка всеки посетил шатрата на партията вече е наясно, че предстои масирано обновяване на междублокови пространства и улици във всички комплекси на града. Започва ударна работа в „Меден рудник“ и „Възраждане“. Предвижда се подмяна на алейни настилки, поставяне на елементи на градско обзавеждане (пейки, кошчета за отпадъци, декоративни пластики и др.), монтиране на енергоспестяващо алейно осветление, озеленяване, създаване на достъпна среда, изграждане на детски площадки, съобразени с изискванията за безопасност. Освен това, ще бъдат обособени зони за спорт и ще се изградят нови паркинги.

Бургазлии вече са запознати и с концепцията за отваряне на града към езерата и морето. През изтеклия мандат бяха изградени две екозони. Сега се предвижда създаването на още три: Екозона „Канал Вая“ (Предвижда почистване на канала между морето и езерото Вая, възстановяване на дигите и обособяване на нови пикник зони), Екозона „Долно Езерово“ (Намира се на северния бряг на езерото Вая. Ще се изгради посетителски екоцентър, който да превърне прилежащата територия в много по-интересно и посещавано място), Екозона „Вая“ (Теренът се намира по протежението на югоизточния бряг на езерото, с възможност за изграждане на зони за отдих, образователна дейност и екологичен мониторинг).

С всички проекти залегнали в програмата на ГЕРБ всеки може да запознае лично от кандидатите за съветници всеки ден от 10.00 ч. до 18.00 ч. в откритата приемна на партията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини