Иван Портних: Дом "Гергана" ще има санирана сграда, нови мебели и асансьор

Освежена и санирана сграда, оборудване с нови мебели и нов асансьор, който ще замени сега действащото старо съоръжение, се ангажира да осигури на обитателите на дома за стари хора "Гергана" кандидатът за кмет на ГЕРБ във Варна Иван Портних.

Заедно с кандидата за общински съветник от листата д-р Лидия Маринова, той се срещна с директора на Дом за стари хора "Гергана" и Дом за възрастни хора с физически увреждания Филип Щерев, с персонала и обитателите на социалната институция. Ръководството на дома връчи на Портних пакет с предложения. Сред акцентите, адресирани до кандидата, фигурира увеличаване на работната заплата на персонала в размер на 10 %.

"Възнагражденията на персонала - особено на санитарите, които полагат изключително тежък и непривлекателен труд, са много ниски", мотивира се директорът. По време на срещата с възрастните хора те споделиха пред Иван Портних, че се нуждаят спешно от нов микробус, пригоден за хора с увреждания, който да ги транспортира до лечебните заведения в града.

Хората настояха амортизираните легла в дома да бъдат подменени, а подлезът пред институцията - ремонтиран и осветен. Иван Портних пое ангажимент отбивката от бул. "Княз Борис I", която отвежда до входа на Дом "Гергана", да бъде асфалтирана.

"Поемам и ангажимент да може да използвате микробусите, които са оборудвани с платформи за хора с увреждания. Три от тях вече работят в „Градски транспорт” - още два ще пристигнат. Ще подменим с нови старите мебели в дома – легла, матраци, шкафчета. Предстои сградата да бъде санирана.

Тази година направихме доста неща, но има необходимост от допълнително кухненско оборудване и то ще ви бъде подсигурено", каза кандидатът за кмет на Варна.

Портних пое ангажимент да бъде възстановено и осветлението в подлеза пред дома, както и да бъде поставен асансьор, пригоден за хора с инвалидни колички. Чисто нов, напълно безопасен асансьор, ще използват хората и в сградата на дом "Гергана". Капацитетът на двата дома - за стари хора и за възрастни хора с физически увреждания, е 140 души и в момента е напълно усвоен. За тях се грижат лекари, медицински сестри, санитари, рехабилитатори и психолози.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини