Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Топ производител на ръкавици изнемогва Търсенето значително надхвърля капацитета на продукция

ОИК в Търново за пети път отказа регистрация на кандидат за съветник

Общинската избирателна комисия във Велико Търново за пети път е отказала регистрация на кандидата за независим общински съветник Милен Ангелов. Мотивите на ОИК са, че в събраната от Инициативния комитет подписка от общо 690 души, 11 са покойници, а на други 52 лица са използвани личните данни или срещу техните имена са положени фалшиви подписи. Така броят на изрядните поддържници на Ангелов пада под необходимите 500 души.

Междувременно Районната прокуратура в старата столица образува досъдебно производство срещу виновно лице за използване на данни на 11 покойници в подписката за регистрация на Милен Ангелов. Провежда се разследване, за да се установи кой е създал неистински документ и вписал некоректните данни.

На свой ред Милен Ангелов, който е съдебен заседател пък входира жалба в прокуратурата, защото непознати и неизвестни лица, които разпитвали и събирали информация чие дело е фалшификацията.

„Установена бе жена, която е обикаляла по апартаментите в блокове на ул.“Димитър Благоев“ във Велико Търново, представяла се е за член на ОИК, а такова лице няма в комисията. Тя е оказвала натиск на гражданите като ги е приканила да подадат декларации с твърдение, че данните им в подписката са фалшифицирани“, заяви на пресконференция във вторник Ангелов.

Той обяви публично, че на 16 октомври около 23 часа по телефона му се обадило лице, което му предложило примамливи административни постове ако се откаже да настоява за регистрация. „Когато заявих, че няма да се откажа, ми бе предложена солидна сума от 15 000- 20 000 лв. Уведомил съм полицията и в момента се проверява телефона, от който е проведен разговора“, каза още Ангелов.

Около 29-годишният мераклия за местен парламентарист вече дни наред се вихри лют скандал. Милен Ангелов едва ли ще бъде регистриран в Общинската избирателна комисия за съветник.

„От ЦИК получихме изготвена проектна бюлетина и в нея Милен Ангелов не фигурира“, обясни пред „Труд“ председателката на ОИК Десислава Йонкова.

Ангелов обаче се заканва да търси отговорност на членовете на ОИК във Велико Търново за това, че не са изпълнили решение на ВАС.

„До последно ще се боря за касиране на вота в община Велико Търново“, категоричен е Милен Ангелов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.