Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Получаваме 10 милиона лева от Европа за интегриран градски транспорт

Един от големите успехи на Даниел Панов в първия кметски мандат е изкачването на Велико Търново от трета във втора агломерация на българските градове.

Старопрестолният град вече е редом с Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. В настоящия планов период на оперативните програми Общината ще може да кандидатства с проекти за транспортна инфраструктура, което не бе възможно досега.

В инвестиционната програма на новите проекти по ОП „Региони в растеж” вече е заложено гарантирано финансиране от 10 милиона лева за проект за интегриран градски транспорт. Тя бе разработена от екипа на Даниел Панов в първия му мандат като кмет на община Велико Търново. В края на септември инвестиционната програма бе подадена до Управляващия орган, а Общината бе сред първите в страната, които вече имат предначертан план за развитие.

Най-иновативната част от проекта за интегриран градски транспорт е въвеждането на електрически автобуси. Според концепцията електробусите ще заменят старите тролеи. Подобно возило вече бе тествано и доказа ефективността си както по градските маршрути, така и по крайградската линия между Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица. Разходите му се оказаха шест пъти по-малки, отколкото на дизелов автобус.

Предвидените дейности по проекта за интегриран градски транспорт са в още няколко сфери: изготвянето на нов транспортно-комуникативен план и схема с алтернативни маршрути, въвеждане на електронна информационна система по спирките, преустройство на кръстовища и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.