Кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова: "Грижата на общинското ръководство трябва да стигне до всяко населено място"

Селата Динковица и Иново споделят обща участ - забравени от общинската власт селища. Това стана ясно на срещите, които кандидатът за кмет на община Видин от коалиция "Единни за промяна" Росица Кирова проведе в двете населени места. Много подобни бяха въпросите, които хората поставиха - какво ще бъде отношението на общинското ръководство към съставните села от общината и към избраните там кметове или назначените кметски наместници?; Каква ще е съдбата на пустеещите училища?; Какво "Единни за промяна" могат да направят, та хората повече да не се чувстват изоставени и забравени?

И в Динковица, и в Иново хората се оплакаха, че не усещат в техните села ефекта от плащаните от тях данъци и такси. "Грижата на общинското ръководство трябва да стигне и да се усети във всяко населено място в община Видин. Ние се ангажираме всяка година, когато правим общинския бюджет, да отделяме пари за всяко населено място. Кметският наместник или кметът, независимо дали този кмет е част от отбора на "Единни за промяна", или е партийна кандидатура, ще може да се разпорежда свободно с отредения бюджет и, естествено, заедно с хората, да решава за какво да се харчат тези средства", заяви г-жа Кирова.

Единствената жена кандидат за кмет на Видин увери жителите на двете села, че ако тя ръководи общината ще се обръща внимание на проблемите, които кметовете и кметските наместници поставят, включително и да бъдат изслушвани в Общинския съвет. "Ние предлагаме сформирането на съвет на кметовете в община Видин, който периодично да се среща с кмета на общината и общинските съветници и на заседания да се обсъждат проблемите на населените места", посочи Росица Кирова.
Жителите на Динковица призоваха, когато назначава кметския им наместник, г-жа Кирова да избере човек, който е грамотен и се отнася уважително към хората, да ги изслушва и решава проблемите им. "Ние предлагаме вие, жителите, сами да изберете кой ще бъде вашият кметски наместник. Ако стана кмет на община Видин още в първия месец ще дойда отново тук и на едно общоселско събрание ще ми посочите този ваш съселянин, който има авторитет и на когото се доверявате", обясни Росица Кирова.

Хората в Динковица се оплакаха още от качеството на водата и от слабото напрежение на ел. захранването. Г-жа Кирова напомни, че и енергото, и ВиК са частни дружества, но беше категорична, че кметът на общината не само може, но и трябва да настоява пред ръководствата на тези две дружества да бъдат решени проблемите на жителите на Динковица.

В Иново г-жа Кирова представи кандидатурата на Гергана Тошева за кмет на населеното място. "Това е още една млада, силна и енергична жена, която привлякохме в отбора на "Единни за промяна". Вярваме, че тя ще е в състояние да защитава интересите на хората и да решава проблемите им", заяви г-жа Кирова. Тя обаче увери жителите на Иново, че който и да изберат за кмет на своето село, този кмет ще има нейната подкрепа, "Аз ще работя с абсолютно всички кметове на населените места в общината, защото когато кметът на общината било то по партийни или по лични причини обърне гръб на кмета на едно населено място, той всъщност обръща гръб и на хората в това село", подчерта първата дама на "Единни за промяна".

Всички хора в община Видин имат право да знаят какви решения се взимат в община Видин, категорична беше г-жа Кирова. Тя заяви, че трябва да се промени досегашната ситуация, при която една местна олигархия, един ограничен кръг от хора се събираха в кметски кабинет и се договаряха, а гражданите бяха поставяни пред свършен факт.

В Динковица и в Иново хората зададоха на Росица Кирова и въпроса каква е нейната визия за пустеещите сгради. "Няма да ви обещавам чудеса. Но мога да ви обещая, че това, което правя в живота си - работя, създавам работни места, давам препитание на стотици видински семейства, ще го правя и като кмет на община Видин. Обещавам също, че ако подкрепите мен и екипа ми ще направим така, че пустеещите общински сгради - бивши училища, детски градини или други общински имоти, ще се изпълнят отново с живот", категорична беше г-жа Кирова. Затова основно ще се използват възможностите, които предлагат програмите на Европейския съюз.

За да има пари за всичко, то на първо място трябва да се спре разграбването на общината, категорични са от "Единни за промяна". "Човек, когато е беден по душа, беден си остава колкото и да открадне", посочи г-жа Кирова. В екипа на "Единни за промяна" са подбрани хора, които са богати по душа, които обичат и милеят за Видин; хора с авторитет, които са постигнали успех в професията си.

"Видин мирише - мирише на лошо, мирише на мръсно, мирише на корупция. Когато е мръсен домът ни, ние не чакаме някой да дойде и да го почисти, а се хващаме на работа. Община Видин е нашият общ дом и от нас зависи да го подредим, да въведем ред, да изхвърлим боклуците", подчерта Росица Кирова и допълни: "Искаме вашата подкрепа с номер 11 в бюлетината, за да има най-после община Видин едни добри стопани".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини