Тотомилионерът овчар се изкъпал и изчезнал - не си иска заплатата

Бездомният овчар Здравко Траянов от петричкото с. Първомай е човекът, спечелил 1 653 366 лева от тото 6/49. Новината съобщи работодателят му Стоян Милев, тъй като щастливецът взел фиша, изкъпал се и се скрил.

"Здравко дойде при мен в понеделник сутринта и ми вика: „Имам шестица от тотото и напускам. А аз му казвам: “Стига шеги, айде отивай да доиш стадото!“ Той издои наведнъж 180 овце и хвърли гегата, тогава му повярвах“, разказа Милев невероятната история на тото милионера.

Здравко цял живот играел с негови си числа и в неделя казал на чорбаджията да му пусне обикновен фиш за 2,80 лв. "За последната четвърта колонка не ми беше дал числа и компютърът автоматично ги попълни. Точно те са печелившите!“, диви се Милев, който е бивш граничен полицай.

От вълнение или от друго, но той се обърка в обясненията си. „Печелившият фиш беше у мен, не ми е минало през ума да му го взема на Здравко, въпреки че от адвокатска кантора ми предложиха схема как да прибера парите. Но аз не съм такъв човек, чужди пари не са щастие“, казва Милев, който иначе разбрал от ратая, че фишът е печеливш.

Като осъзнал, че печели, овчарят обещал на шефа си 1000 лв. да се почерпи и заявил, че не си иска последната заплата от 700 лв. Милионерът имал добра работа преди демокрацията - транспортен милиционер, но се пропил и станал овчар. Развел се с жена си, оставил й общото им жилище и хванал гегата. Така Здравко станал бездомник и работел срещу подслон, храна и някой лев. Бил овчар и по Гърция, но приятелите му по чашка все му изпивали парите, разказват хората от с. Първомай. Сега живее временно при сестра си и сина й. От два дни сестрата също се е укрила. Роднините му имали бизнес с цех за мебели, но го закъсали и сега се надяват с парите на Здравко да се оправят. В Първомай разказват, че преди години овчарят пак уцелил шестица от тотото, но го напили и му откраднали фиша. След като разбрал за печалбата, Здравко се обръснал, изкъпал и обявил, че започва нов живот. От тогава няма следа от него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини