ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Тотомилионерът овчар се изкъпал и изчезнал – не си иска заплатата

Бездомният овчар Здравко Траянов от петричкото с. Първомай е човекът, спечелил 1 653 366 лева от тото 6/49. Новината съобщи работодателят му Стоян Милев, тъй като щастливецът взел фиша, изкъпал се и се скрил.

“Здравко дойде при мен в понеделник сутринта и ми вика: „Имам шестица от тотото и напускам. А аз му казвам: “Стига шеги, айде отивай да доиш стадото!“ Той издои наведнъж 180 овце и хвърли гегата, тогава му повярвах“, разказа Милев невероятната история на тото милионера.

Здравко цял живот играел с негови си числа и в неделя казал на чорбаджията да му пусне обикновен фиш за 2,80 лв. “За последната четвърта колонка не ми беше дал числа и компютърът автоматично ги попълни. Точно те са печелившите!“, диви се Милев, който е бивш граничен полицай.

От вълнение или от друго, но той се обърка в обясненията си. „Печелившият фиш беше у мен, не ми е минало през ума да му го взема на Здравко, въпреки че от адвокатска кантора ми предложиха схема как да прибера парите. Но аз не съм такъв човек, чужди пари не са щастие“, казва Милев, който иначе разбрал от ратая, че фишът е печеливш.

Като осъзнал, че печели, овчарят обещал на шефа си 1000 лв. да се почерпи и заявил, че не си иска последната заплата от 700 лв. Милионерът имал добра работа преди демокрацията – транспортен милиционер, но се пропил и станал овчар. Развел се с жена си, оставил й общото им жилище и хванал гегата. Така Здравко станал бездомник и работел срещу подслон, храна и някой лев. Бил овчар и по Гърция, но приятелите му по чашка все му изпивали парите, разказват хората от с. Първомай. Сега живее временно при сестра си и сина й. От два дни сестрата също се е укрила. Роднините му имали бизнес с цех за мебели, но го закъсали и сега се надяват с парите на Здравко да се оправят. В Първомай разказват, че преди години овчарят пак уцелил шестица от тотото, но го напили и му откраднали фиша. След като разбрал за печалбата, Здравко се обръснал, изкъпал и обявил, че започва нов живот. От тогава няма следа от него.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.