Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

Започват проверки в 50 ферми в района на първото огнище на птичи грип в Пловдивско

Тотомилионерът овчар се изкъпал и изчезнал – не си иска заплатата

Бездомният овчар Здравко Траянов от петричкото с. Първомай е човекът, спечелил 1 653 366 лева от тото 6/49. Новината съобщи работодателят му Стоян Милев, тъй като щастливецът взел фиша, изкъпал се и се скрил.

„Здравко дойде при мен в понеделник сутринта и ми вика: „Имам шестица от тотото и напускам. А аз му казвам: “Стига шеги, айде отивай да доиш стадото!“ Той издои наведнъж 180 овце и хвърли гегата, тогава му повярвах“, разказа Милев невероятната история на тото милионера.

Здравко цял живот играел с негови си числа и в неделя казал на чорбаджията да му пусне обикновен фиш за 2,80 лв. „За последната четвърта колонка не ми беше дал числа и компютърът автоматично ги попълни. Точно те са печелившите!“, диви се Милев, който е бивш граничен полицай.

От вълнение или от друго, но той се обърка в обясненията си. „Печелившият фиш беше у мен, не ми е минало през ума да му го взема на Здравко, въпреки че от адвокатска кантора ми предложиха схема как да прибера парите. Но аз не съм такъв човек, чужди пари не са щастие“, казва Милев, който иначе разбрал от ратая, че фишът е печеливш.

Като осъзнал, че печели, овчарят обещал на шефа си 1000 лв. да се почерпи и заявил, че не си иска последната заплата от 700 лв. Милионерът имал добра работа преди демокрацията – транспортен милиционер, но се пропил и станал овчар. Развел се с жена си, оставил й общото им жилище и хванал гегата. Така Здравко станал бездомник и работел срещу подслон, храна и някой лев. Бил овчар и по Гърция, но приятелите му по чашка все му изпивали парите, разказват хората от с. Първомай. Сега живее временно при сестра си и сина й. От два дни сестрата също се е укрила. Роднините му имали бизнес с цех за мебели, но го закъсали и сега се надяват с парите на Здравко да се оправят. В Първомай разказват, че преди години овчарят пак уцелил шестица от тотото, но го напили и му откраднали фиша. След като разбрал за печалбата, Здравко се обръснал, изкъпал и обявил, че започва нов живот. От тогава няма следа от него.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.