Отборът на БДЦ ще вдигне пулса на Общинския съвет в Русе

Стабилната общинска листа на Български демократичен център (БДЦ) в Русе даде заявка за сериозно присъствие в следващия мандат на общинския съвет в крайдунавския град. Доказаните като професионалисти в своята сфера кандидати на БДЦ споделиха със симпатизантите си, че основната им задача е да бъдат хората, които ще вдигнат пулса на работа в общинския съвет, за да може Русе да се върне по-бързо там, където му е мястото - сред градовете, с които се гордее цяла Европа.

"Повишаване нивото на сигурността на гражданите е сред основните ни приоритети", заяви водачът на листата Веселко Цветков. Според него сега, когато проблемът с бежанците ескалира и има увеличение и на битовата престъпност, това, от което се нуждаят най-много хората, е сигурност. "Имайки спокойствие и сигурност, ще успеем да вложим повече сили и да вдигнем оборотите за решаването на най-сериозните проблеми на русенци - безработицата, ниската доходност и липсата на възможности за развитие", убеден е Цветков.

"Ще върнем спортната слава на Русе", каза вторият в листата на БДЦ Борислав Рачев и допълни, че неговата мисия ще е да върне децата на детските площадки и игрища, за да може в Русе да расте едно здраво поколение. Според треньора в Българската федерация по борба спортните съоръжения са в окаяно състояние и пое ангажимент към жителите на Русе още с встъпването си в общинския съвет да предложи дългосрочна стратегия за развитието на спорта, която да е основа за привличането на спонсори и инвеститори, за да може Русе отново да ражда шампиони на олимпийско ниво. Решаването на проблемите в образователната система в Русе ще са основният ангажимент като общински съветник на третия в листата на БДЦ в дунавската столица Диана Иванова.

"Ще дадем пример на цяла България, че има решение на основния проблем в образованието - децата в активна ученическа възраст, които не посещават учебните заведения. Имаме план как този проблем да бъде решен и вместо да се затварят паралелки, да започнем да отваряме нови училища, в които поколението след нас да трупа знания, а не Русе да се превръща в средище на духовни емигранти", категорична е Иванова.

"Всички в листата на партия Български демократичен център в Русе са доказани професионалисти и всеки от нас има какво да даде на Русе", каза водачът на кандидатите Веселко Цветков на русенци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини