Владимир Путин: Някои страни използват военна сила, заобикаляйки Съвета за сигурност на ООН

Рисия осъмна под снежна покривка

Ердоган: Турция има „отговорността“ да сподели болката на арменците за събитията от 1915 г.

Неправителствени организации: Белгия води непрозрачна политика в Сирия

Ръководството на СИДП награди най-добрите си горски-стрелци

Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика

Автоматик с 8 предавки за семейния комфорт Моделите C4 Spacetourer и Grand C4 Spacetourer първи получават новата трансмисия

Оставиха в ареста девет от задържаните служители на ДАИ – Благоевград

Няма предпоставки за екстрадирането на Желяз Андреев, заяви Сотир Цацаров

Адвокатът на шофьорката от магистрала “‘Тракия”: Предприела е изпреварване, след което споменът й е неясен

Какво да правим с дете, което се буди в 4 ч през нощта

Сърбия трябва да присъства на срещата в София, заяви Вучич

Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата в света

Проф. Михаил Константинов: Няма как да се случи изборен туризъм, ако не е замесен кметът

“Няма как да се случи изборен туризъм, без да е замесен кметът. Такива неща ще се случат в малките села, където малко хора могат да обърнат вота. Но записването на изборните туристи не става без кмета. Той е наясно с всичко. Дали ще гласуват за него… Да се досетим”. Това обяви пред БНТ шефът на „Информационно обслужване” проф. Михаил Константинов.

Попитан дали ще може да се гласува в секция с 500 избиратели, след като имаме на места по 5 бюлетини и средно време 3 минути за гласуване, Мишо Константинов каза, че за него няма проблем. „Гласува се със застъпване и хората се въртят. Нека в такива секции да се отворят по две или три тъмни стаи. Няма никакъв проблем и това ще ускори процеса”, обясни професорът.

За да не става струпване в края на изборния ден, Михаил Константинов призова на шега търгашите на гласова овреме да „образоват” хората си и да приключат по-рано, а не да се чака последният момент. „Хората нека си направят избора преди да влязат в тъмната стая. До 20 часа трябва да е приключило гласуването. Апелирам към търгашите да приключат договорката по-рано, докъм 16,00 часа, за да няма забавяне. А на хората, които се продават, казвам – вземете парите и гласувайте за когото си искате”, каза с усмивка математикът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.