Проф. Михаил Константинов: Няма как да се случи изборен туризъм, ако не е замесен кметът

"Няма как да се случи изборен туризъм, без да е замесен кметът. Такива неща ще се случат в малките села, където малко хора могат да обърнат вота. Но записването на изборните туристи не става без кмета. Той е наясно с всичко. Дали ще гласуват за него... Да се досетим". Това обяви пред БНТ шефът на „Информационно обслужване” проф. Михаил Константинов.

Попитан дали ще може да се гласува в секция с 500 избиратели, след като имаме на места по 5 бюлетини и средно време 3 минути за гласуване, Мишо Константинов каза, че за него няма проблем. „Гласува се със застъпване и хората се въртят. Нека в такива секции да се отворят по две или три тъмни стаи. Няма никакъв проблем и това ще ускори процеса”, обясни професорът.

За да не става струпване в края на изборния ден, Михаил Константинов призова на шега търгашите на гласова овреме да „образоват” хората си и да приключат по-рано, а не да се чака последният момент. „Хората нека си направят избора преди да влязат в тъмната стая. До 20 часа трябва да е приключило гласуването. Апелирам към търгашите да приключат договорката по-рано, докъм 16,00 часа, за да няма забавяне. А на хората, които се продават, казвам – вземете парите и гласувайте за когото си искате”, каза с усмивка математикът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини