Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

България и Гърция засилват сътрудничеството в транспорта, туризма и инвестициите

12 български граждани ранени при пожар в Германия (обзор)

В изгорялата къща не е имало бежанци, за се подозира палеж

Дванадесет български граждани са ранени, петима от които тежко при пожар, лумнал в понеделник вечер в къща в град Гуденсберг, на 20 км от Касел, федерална провинция Хесен, съобщи за ”Труд” полицейският говорител Фолкер Шулц.

Старинната къща е била обитавана предимно от български граждани и от едно полско семейство с две деца. В сградата в старата част на града били регистрирани 48 души, но по време на пожара 25 от тях отсъствали. Според кмета Франк Бьорнер повечето от нашите са работили в местната птицекланица ”Пукон”.

След лумването на пламъците много съседи се притекли на помощ, като някои от тях също пострадали. Те изнесли дюшеци, а живеещи на горния етаж на къщата са скачали от прозорците на улицата. Донесена и била стълба, по която също слизали обитатели на горящата къща. Сцените са били драматични – носели се писъци на деца и възрастни, разказват очевидци. В спасителната операция се включили 110 огнеборци и 40 медици.

Останалите без покрив прекарали нощта в общината, а вчера се подслонили при приятели и колеги.

В изгорялата къща не е имало настанени бежанци, за да се подозира палеж, твърдят от полицията. Причината за пожара, който тръгнал от партера и стигнал до покрива, не е известна, огледът продължава. С изключение на зида, долепен до съседна сграда, къщата се е срутила. По първоначална оценка материалните щети възлизат на 500 000 евро.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.