Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Нови технологии заменят парите при купуването на гласове

Манипулирането на изборите навлезе в нови технологии – управляващата партия може да ангажира целия държавен апарат в натиск срещу политически опонент. Това заяви адвокатът и бивш министър на вътрешните работи от кабинета „Костов“ Емануил Йорданов. Не е трудно един бизнесмен да бъде притиснат с всички средства на държавните органи, допълни той пред Нова телевизия.

Размерите на държавната субсидия са безумно огромни и позволяват натрупването на огромен ресурс в една партия, което й дава нечовешко предимство пред останалите и възможности да ги залее с рекламни и други материали, допълни още Йорданов.

В последно време тенденцията е от търговия с пари да се преминава към търговия със зависимости – на местния бизнес от решенията на местната власт, от лихвари и други, включи се Ваня Нушева, програмен директор на „Прозрачност без граници“.

Нушева очерта и друга тенденция – хората са все по-разочаровани от липсата на ефективни санкции срещу купуването на гласове. А сигналите за подобни случаи са все по-често анонимни, което означава, че хората се страхуват, коментира Нушева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.