Англичанин прегази пешеходци след предизборна среща в село Сваленик

Англичанин със статут на постоянно пребиваващ в България помете с лекия си автомобил "Мерцедес" двама възрастни пешеходци в русенското село Сваленик. Катастрофата е станала към 20,10 ч. във вторник, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

При удара Георги Гецов /77 г./ е загинал на място, а 55-годишната му дъщеря Румяна Гецова е настанена с охлузни рани и натъртвания в неврохирургия на МБАЛ - Русе, без опасност за живота. 62-годишният шофьор Е.Д. пътувал към близкото село Червен. Пробата му за алкохол била отрицателна.

Причините за инцидента се изясняват от пътна полиция по започналото досъдебно производство. По първоначални данни чужденецът се движел с несъобразена скорост по мокрия път от дъжда. Предполага се, че той не видял минувачите и не успял да натисне навреме спирачките.

Трагичният инцидент е станал след предизборна среща на кандидата за кмет на Местна коалиция „БСП – АБВ“ Йордан Томов (АБВ) в селото, уточниха от партията. Двамата пешеходци са се прибирали заедно с председателя на основна партийна организация на БСП в Сваленик Йордан Томов.

Избягалият шофьор е заловен по-късно от полицията.

От АБВ изразяват съболезнования към семейството на починалия мъж и се надяват пострадалата жена да оздравее скоро. Партията благодари на полицията за бързата реакция и се надяват на обективно разследване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони