Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите Ще се срещнат в понеделник, българският премиер ще призове лидерите на ЕС за решаване на кризата по дипломатически път

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Гърция затвори пропускателен пункт на границата с Турция Взема максимално строги мерки за опазване на сухопътните и морските си граници

ЕК: Очакваме Турция да спази обещанията си относно бежанците

Трима руски граждани са задочно обвинени за опит за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев

Екоминистърът призова ВиК дружествата да ползват алтернативни водоизточници извън язовирите

Вдигат субсидиите за малките ферми

Отложиха делото за отстраняване на шефката на Басейнова дирекция – Пловдив

Гърция е блокирала стотици мигранти на границата с Турция (ВИДЕО)

Откриха газова планета, на която има подходящи за живот условия

Двама души са задържани в Сърбия за търговия с български паспорти

Откриха боен арсенал във варненско село

Стефан Михайлов: Община Велико Търново е с 6 млн. лева на червено


Ако търновци ми се доверят, няма да се крия от въпросите им, обещава кандидатът за кмет от движение “Царевград за Велико Търново”

Община Велико Търново е с 6 млн. лв. задължения, заяви кандидатът за кмет от движение “Царевград за Велико Търново” Стефан Михайлов. Още миналата седмица той отправи покана към опонента си от ГЕРБ за публична дискусия за управлението на общинските финанси, контрола на местния бюджет и инфраструктурата. Даниел Панов обаче не прие поканата.

“При многобройните ми срещи хората искаха да чуят мнението на бившия кмет и те определиха темите. Тъй като той е бил отговорен за разходването на парите, е нормално да искат да дебатирам с него. Съжалявам за надменността на властта и обещавам, че ако ми се доверите, нямам намерение да се крия от въпросите ви. Няма да имате анонимен кмет”, заяви кандидатът на движение “Царевград за Велико Търново”. Той благодари на журналистите и на хората за търпението, с което са изчакали дебата, за да видят с очите си как изглежда властта във Велико Търново. “Тя ужасно много прилича на този празен стол до мен”, заключи Михайлов.

Той поясни, че просрочените задължения на община Велико Търново са основно към доставчици, част от които чакат с години да си получат парите за извършени услуги. Михайлов прогнозира, че до края на годината дълговете на кметството ще се увеличат, защото има текущи разходи, които са необходими за нормалното функциониране – осветление, чистота, храна в детските заведения и т.н. Той бе категоричен, че системата за финансов контрол в община Велико Търново не работи, както и че шумно пропагандираните ремонти на улици и тротоари стават предизборно, след като 4 години никой не се е сетил за тях.

Освен това хората се питат защо се ремонтират здрави настилки на доста места и как точно е преценено къде да се насочат средствата, защото има доста по-належащи обекти, подчерта Михайлов. На въпрос от кого от останалите претенденти ще очаква подкрепа, ако стигне на балотаж, кандидатът за кмет уточни, че разчита изцяло на мажоритарна подкрепа и се надява както опонентите, така и хората да преценяват делата, а не думите на претендентите за кметския стол.

“Аз съм се доказал в областта, в която работя и винаги съм бил коректен в отношенията си с хората. А този дебат, който днес не се състоя, ще се проведе на 25 октомври. Очаквам подкрепа от всички”, заяви Стефан Михайлов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.