Засилени проверки на тирове и автобуси за застраховка и винетка

Майстори от Габрово участват в инициативи на Националния музеен комплекс АСТРА в Румъния

Гришо и Никол разменят ласки в Сен Тропе

Участието в ERM II засега се отлага Целта е партньорите да са сигурни, че финансовият ни сектор е стабилен, а рисковете са управляеми

Д-р Дечо Дечев: Приех поста в НЗОК, защото мисля, че ситуацията по-тежка не може да стане

Румен Порожанов: Все още не е ясно как точно чумата по животните е дошла у нас

МВнР: Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Торонто

Александър Симов: „Визия за България” е за цялостна реорганизация на държавата 20% от най-богатите у нас взимат 8 пъти повече от 20% от най-бедните

Кое докарва мъжа в прединфарктно състояние, а жената в предоргазмено?

120 полицаи се командироват всеки месец в „Слънчев бряг”

Макрон наредил реорганизация на канцеларията си след случая с президентския охранител, бил протестиращи

С намалено работно време е монументът Акропола заради жегите

Очаква се днес да бъдат взети втори проби за чума по животните в село Болярово

Депутатът от БСП Петър Кънев: Проблемът в Странджа не е чумата, а обезлюдяването

Ограбената в кв. „Изток” твърди, че е била упоена

Стефан Михайлов: Община Велико Търново е с 6 млн. лева на червено

Ако търновци ми се доверят, няма да се крия от въпросите им, обещава кандидатът за кмет от движение “Царевград за Велико Търново”

Община Велико Търново е с 6 млн. лв. задължения, заяви кандидатът за кмет от движение “Царевград за Велико Търново” Стефан Михайлов. Още миналата седмица той отправи покана към опонента си от ГЕРБ за публична дискусия за управлението на общинските финанси, контрола на местния бюджет и инфраструктурата. Даниел Панов обаче не прие поканата.

“При многобройните ми срещи хората искаха да чуят мнението на бившия кмет и те определиха темите. Тъй като той е бил отговорен за разходването на парите, е нормално да искат да дебатирам с него. Съжалявам за надменността на властта и обещавам, че ако ми се доверите, нямам намерение да се крия от въпросите ви. Няма да имате анонимен кмет”, заяви кандидатът на движение “Царевград за Велико Търново”. Той благодари на журналистите и на хората за търпението, с което са изчакали дебата, за да видят с очите си как изглежда властта във Велико Търново. “Тя ужасно много прилича на този празен стол до мен”, заключи Михайлов.

Той поясни, че просрочените задължения на община Велико Търново са основно към доставчици, част от които чакат с години да си получат парите за извършени услуги. Михайлов прогнозира, че до края на годината дълговете на кметството ще се увеличат, защото има текущи разходи, които са необходими за нормалното функциониране – осветление, чистота, храна в детските заведения и т.н. Той бе категоричен, че системата за финансов контрол в община Велико Търново не работи, както и че шумно пропагандираните ремонти на улици и тротоари стават предизборно, след като 4 години никой не се е сетил за тях.

Освен това хората се питат защо се ремонтират здрави настилки на доста места и как точно е преценено къде да се насочат средствата, защото има доста по-належащи обекти, подчерта Михайлов. На въпрос от кого от останалите претенденти ще очаква подкрепа, ако стигне на балотаж, кандидатът за кмет уточни, че разчита изцяло на мажоритарна подкрепа и се надява както опонентите, така и хората да преценяват делата, а не думите на претендентите за кметския стол.

“Аз съм се доказал в областта, в която работя и винаги съм бил коректен в отношенията си с хората. А този дебат, който днес не се състоя, ще се проведе на 25 октомври. Очаквам подкрепа от всички”, заяви Стефан Михайлов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.