Смелчаци задържаха пиян шофьор по пътя Русе - Разград

Двама смелчаци засякоха и арестуваха пиян колега с 2,72 промила алкохол в кръвта след Писанския мост, по пътя Русе - Варна. Районният съд в крайдунавския град даде 5 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок на С.П.П. и му отне книжката за година и половина. Той си спестява затвора заради доброволните му признания и чистото съдебно минало.

Случаят е от 11 септември т.г., когато случайно преминаващи шофьори виждат странно криволичещия автомобил "Опел Астра" по пътя край село Писанец. Водачът смело навлизал в насрещната лента за движение, после я напускал с неравномерна скорост и натискал рязко спирачките, преди да продължи.

Очевидците алармирали на тел. 112 за неадекватния шофьор. За да не причини катастрофа, те блокирали с колите си опела, но С.П.П. успял да им се изплъзне. На метри от Писанския мост смелчаците успели да го заклещят и принудят да спре. Един от доброволците се пресегнал и му прибрал ключа от таблото.

Пияният отворил вратата на колата си и хукнал да бяга, но преследвачите му го застигнали и задържали до появата на мотопатрул. Пробата с дрегер показала 2,72 промила алкохол в кръвта му, а медицинското изследване я намалило на 2,41 промила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони