Турски тираджия отива в затвора за укрити бежанци

Турски тираджия отива в затвора за година и половина заради откритите трима сирийски бежанци в камиона му на Дунав мост. За да намали присъдата на окръжния съд в Русе, шофьорът сключи споразумение с прокуратурата и се призна за виновен. Той трябва да плати и 1000 лв. глоба.

На 19 септември т.г. чужденецът е засечен при митническа проверка на ГКПП. Той твърдял, че не знаел за превозваните нелегални мигранти.

Това не е първият случай на осъден каналджия в крайдунавския град. Турски тираджия получи 1 г. затвор при първоначален общ режим и 1000 лева глоба за трафик на 41 бежанци от Ирак. 44-годишният Б.Г. също се призна за виновен и сключи извънсъдебно споразумение с прокуратурата. Нелегалните имигранти, включително 9 жени и 3 деца, бяха заловени в хладилното ремарке на камион "Рено" на 7 април т.г. при проверка на Дунав мост.

Те вече са осъдени и върнати във временни центрове за настаняване в страната. След извънсъдебни споразумения пълнолетните чужденци получиха по 6 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и по 120 лева глоба. Непълнолетните деца отнесоха по 3 месеца условно и обществено порицание.

Коментари

Задължително поле