Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Фандъкова: Направихме основна промяна в Наредбата за паметниците

„Направихме основна промяна в Наредбата за паметниците и паметните знаци на Столичната община и създадохме експертно-художествен съвет, който има задачата да разглежда всички постъпили предложения за паметници. Ректорът на Националната художествена академия е председател на съвета по право, а в него влизат още художници, архитекти, скулптури, социолози, културолози, изкуствоведи, еколози, ландшафтни архитекти и експерти от свързаните области“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, при среща с преподаватели и студенти от Националната художествена академия. Тя обясни, че становищата на съвета са част от задължителната документация, която Столичен общински съвет трябва да разгледа преди да вземе решение за поставяне на паметник.

„За мен тази среща е много важна, защото културата, образованието и духовността са в основата на развитието на града. Хората, творците и свободният им дух са това, което създава атмосферата на София и я прави различна“, каза Йорданка Фандъкова. Столичната община в последните години въведе практиката да осигурява места за студенти и творци, в които те да реализират творчески проекти за града. „Планираме да създадем и специална интернет платформа за обсъждане на проектите и идеите за развитие на града, както и да осъвременим Наредбата за обществени обсъждания“, обясни кандидатът за кмет на София.

Фандъкова припомни, че Столичната община създаде и поддържа най-голямата програма за подкрепа на творци и финансиране на проекти в областта на културата и изкуството – програма „Култура“. „Дори в години на тежка икономическа криза не намалихме бюджета на програмата“, отбеляза Йорданка Фандъкова.

„През тези години разкрихме нови пространства за култура и изкуство на открито. Новият ни приоритет е създаването на нови пространства за култура в изоставени индустриални сгради. Първият проект за такова място е за топлоцентралата зад НДК“, каза още Фандъкова.

На срещата в Националната художествена академия присъстваха ректорът проф. Кокалов, преподаватели и студенти, както и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Малина Едрева, Християн Петров, Михаил Владов, Димитър Папукчиев, Слав Стойчев и Емануела Стомонякова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете