"Не позволявайте друг да управлява живота ви, гласувайте!", призова кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова

Кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова и представители от листата на "Единни за промяна" се срещнаха с работници и служители от видинска фирма за производство на велосипеди. Пред преобладаващо младия състав на предприятието, Росица Кирова представи програмата на "Единни за промяна", която предлага пряко участие и контрол на видинчани в местното управление.

"Ние независим от партии и партийни ръководители. Трябва да се научим да изискваме това, което ни се полага, това което се полага на Видин. Имам нужда от всеки един видинчанин при управлението на общината. Ние предлагаме граждански начин за управление на общината с повече диалог с хората", каза Кирова. Тя бе категорична, че ако видинчани й гласуват доверие, едно от първите действия, които ще предприеме като кмет на Видин е да внесе прозрачност в работата на Общинския съвет.

"През последните 10 години правехме безкрайни опити в Общинския съвет да спрем вземането на безумни решения. Не се получава, защото там се гласува колективно. И всички се крият зад едно колективно решение. А работата на общинския служител е да работи за всички. Затова заседанията на Общинския съвет трябва да се излъчват пряко и всички вие да можете да чуете и видите хората, за които сте гласували. Защото те са отговорни пред вас", заяви Кирова.

Единствената жена кандидат за кмет на Видин призова младите хора да упражнят правото си вот, за да не позволят друг да управлява живота им.

"Много е важно на 25 октомври видинчани да излязат и да гласуват. Млади хора, дайте своя вот и покажете, това което искате. Вие решавате кой да е кмет и трябва да понесете отговорност за своя избор. Ние от "Единни за промяна" ви предлагаме нещо различно от досегашния партиен модел на управление, който доведе града и общината ни до разруха. Аз не се срамувам, че съм от Видин, но не искам децата ми да се притесняват, когато някои им каже: "Леле, вие там сте много зле", допълни Кирова.

На предстоящия вот от "Единни за промяна" очакват висока гражданска активност и подкрепа от видинчани с номер 11 в бюлетината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини