Арест за таксиметровия шофьор, бил полицай в София

Таксиметровият шофьор, който нападна полицай в центъра на София късно снощи, е задържан за 24 часа, научи Нова телевизия. След инцидента униформеният е настанен в болница.

Снощи точно пред сградата на Народното събрание полицаят няколко пъти направил забележка на шофьора, че е спрял на забранено място. Това вбесило таксиметровия шофьор и той се нахвърлил на служителя на реда. На място веднага са пристигнали три патрулни коли, екип на ДАИ и една линейка.

Униформеният е във Военно-медицинска академия, по-късно ще има информация за състоянието му. От включване по телефона на шефа на държавната агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов стана ясно, че екип на агенцията е направил проверка на място на таксиметровия шофьор и е установил три нарушения, за което му е съставен акт.

Цветанов каза още, че при получаване на право да работи като таксиметров шофьор, биячът е представил чисто свидетелство за съдимост. „След това би трябвало компанията, която го назначава да изисква ново свидетелство, тя е най-голямата фирма в този бизнес в София”, каза още шефът на ДАИ, но отказа да назове името й.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини