Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Гъгул ще предава на живо операция от болницата във Варна

Смяна на раменна става ще се предава на живо през „Google – Italia” в цял свят, от операционната зала на варненската болница „Св. Анна“ в петък. Оперативната интервенция ще извърши д-р Луиджи Фантазия – водещ специалист в ендопротезирането на раменна става, заедно с екип от университетската клиника по ортопедия и травматология във варненската болница – доц. д-р Руслан Попстефанов, ръководител на Катедра „Ортопедия и травматология“, д-р Ивайло Митковски и д-р Николай Коларов – асистенти към катедрата.

На пациента, който е със значително износване на ставата, ще бъде поставена безплатно модерна раменна протеза от модел, който ще се имплантира за първи път в България. Изкуствената раменна става е предоставена от фондация „Черноморско-Средиземноморска медицинска академия“, на чиято поредна инициатива „Work together” ортопедичната клиника в МБАЛ „Св. Анна“ ще бъде домакин, съобщава Дарик.

Запис и предаване в реално време на уникалната операция ще бъдат направени и от телевизионния канал на Медицинския университет. Интервенцията ще може да се наблюдава в аудиторията на МБАЛ „Св. Анна“ и в учебния център на Медицински университет – Пловдив в рамките на провеждащия се там по същото време международен учебен курс по ортопедична анатомия – също инициатива на фондация „Черноморско-Средиземноморска медицинска академия“.

Раменното протезиране в България все още е в началото на развитието си, поради високата цена на протезите, които към момента се заплащат изцяло от пациентите. Ортопедичната клиника в МБАЛ „Св. Анна“ е амбицирана да върви в крак със световните тенденции в раменното ендопротезиране и с тази on-line операция ще сложи началото на въвеждането в клиничната практика на още една специална ендопротезна конструкция, обясни дни преди демонстрационната операция доц. Руслан Попстефанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.