Седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов поиска пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Български лекарски съюз ще подпише рамковия договор за 2018

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Борисов, Павлова и Москов пуснаха движението по участък 1 от Западна дъга на околовръстния път в София

От днес шофьорите вече ще могат да преминават по директното трасе на Участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път, който пуснахме в експлоатация с регионалния министър Лиляна Павлова и министъра на здравеопазването Петър Москов. Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Общата дължина на отсечката е 3 км., като в нея е включен и пътен възел „Сливница“, който е на три нива и е единственото подобно съоръжение в София в момента. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. “Продължаваме да работим активно по завършването на пътищата за достъп до директното трасе. Днес регионалният министър Лиляна Павлова стартира строителството на Участък 2 от Западната дъга”, съобщи още Борисов.

“С пускането на отсечката ефектът ще бъде цялостно усетен до голяма степен с пускането на централните платна на Западната дъга от днешния ден”, заяви зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, цитиран от “Фокус”. По думите му, този пътен възел е изключително сложен. Той припомни, че цяло лято тук е имало изключително сериозни затруднения на движението, защото има много тежък транзитен трафик между Турция и Западна Европа през летните месеци. “Както и не на последно място товарният трафик вече ще бъде далеч по-облекчен”, добави той.

Строителството на участък 2 от Западната дъга бе даден от министър Лиляна Павлова и изпълнителния директор на АПИ Лазар Лазаров. “Това е много важен участък не само за Софийска област, но и за цялата страна, защото през него ще минава транзитния трафик за чужбина. Отсечката ще гарантира по-бързо, по-ефективно и по-безопасно придвижване”, заяви Павлова.  Отсечката е от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Тя е част от АМ “Калотина-София” и е с дължина 5,5 км. Ще има три пътни възела, две пресичания на жп линии с надлези. Срокът на строителството е 10 месеца. “След този срок, се надявам да направим същата церемония, но 5,5 километра на север”, каза още Лазаров.

Според изпълнителният директор на АПИ западната дъга на Софийския околовръстен път е най-невралгичната точка на столицата по отношение на трафика и в продължение на години, всички, които преминават по това трасе, са изпитвали големи неудобства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.