Министър Ананиев: Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

Борисов, Павлова и Москов пуснаха движението по участък 1 от Западна дъга на околовръстния път в София

От днес шофьорите вече ще могат да преминават по директното трасе на Участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път, който пуснахме в експлоатация с регионалния министър Лиляна Павлова и министъра на здравеопазването Петър Москов. Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Общата дължина на отсечката е 3 км., като в нея е включен и пътен възел „Сливница“, който е на три нива и е единственото подобно съоръжение в София в момента. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. „Продължаваме да работим активно по завършването на пътищата за достъп до директното трасе. Днес регионалният министър Лиляна Павлова стартира строителството на Участък 2 от Западната дъга“, съобщи още Борисов.

„С пускането на отсечката ефектът ще бъде цялостно усетен до голяма степен с пускането на централните платна на Западната дъга от днешния ден“, заяви зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, цитиран от „Фокус“. По думите му, този пътен възел е изключително сложен. Той припомни, че цяло лято тук е имало изключително сериозни затруднения на движението, защото има много тежък транзитен трафик между Турция и Западна Европа през летните месеци. „Както и не на последно място товарният трафик вече ще бъде далеч по-облекчен“, добави той.

Строителството на участък 2 от Западната дъга бе даден от министър Лиляна Павлова и изпълнителния директор на АПИ Лазар Лазаров. „Това е много важен участък не само за Софийска област, но и за цялата страна, защото през него ще минава транзитния трафик за чужбина. Отсечката ще гарантира по-бързо, по-ефективно и по-безопасно придвижване“, заяви Павлова.  Отсечката е от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Тя е част от АМ „Калотина-София“ и е с дължина 5,5 км. Ще има три пътни възела, две пресичания на жп линии с надлези. Срокът на строителството е 10 месеца. „След този срок, се надявам да направим същата церемония, но 5,5 километра на север“, каза още Лазаров.

Според изпълнителният директор на АПИ западната дъга на Софийския околовръстен път е най-невралгичната точка на столицата по отношение на трафика и в продължение на години, всички, които преминават по това трасе, са изпитвали големи неудобства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.