Тереза Мей: Вярвам, че курсът, която съм поела, е правилният за нашата страна

Митко от „Фермата“ разказа шокиращи детайли за мутренското си минало

Цветан Цветанов: Системната политическа атака на БСП към нас е изградена с фалшиви новини

Технология запазва косата при химиотерапия Лекувани са над 100 000 пациенти в 35 различни държави

Родители алармират: Охранител на училищен автобус обижда и бие деца

САЩ може да изгубят война срещу Русия Иран и КНДР са новите заплахи

Свалят цените на горивата с нови мерки Фирмите от сектора ще продължат да работят с минимална печалба

Бутонът за бдителност във влака-убиец на Хитрино бил включен

Тайните на ръката – хиромантия Купи утре заедно с „Труд“ само за 14.90 лв. уникалната книга

Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Видин избира номер 11 в бюлетината – за развитие на историческия, културен и лечебен туризъм

Да превърнем Видин и региона в магнетична туристическа дестинация. Около това усилия обединяват единствената жена кандидат за кмет на общината Росица Кирова и силният екип от професионалисти на коалиция „Единни за промяна“.

„Промяната на икономическата обстановка във Видин ще настъпи, когато успеем да развием природните си дадености“, категорична е Кирова.

Видин е един от градовете в България, които имат уникалното съчетание на природа и исторически забележителности. Град на река Дунав – пулсът на Европа.

„За да превърнем Видин и региона в магнит за туристи и посетители, и за да създадем заетост и поминък за всеки видинчанин, ние ще организираме дейността в община Видин, като подчиним всички усилия на главната цел. Ще превърнем Видин в основен туристически център, като развием историческия, културен и лечебен туризъм“, посочват в програмата си от „Единни за промяна“.

Дунавският град е с богата история. На територията на Видин се намира най-старата запазена крепост в България – Бабините Видини кули. В непосредствена близост се намират и Джамията на Осман Пазвантоглу и Синагогата. Видин е наситен с история и легенди, които трябва да се разкажат по подходящия начин и се привлече постоянен поток от туристи.

„Освен експлоатацията на историческите дадености, с които разполагаме, община Видин има всички предпоставки за развитие на културен и фестивален туризъм. Чрез подходящо представяне Видин може да се превърне в дом на изкуствата, танците, обичаите и занаятите“, обясни кандидатът за кмет на „Единни за промяна“.

Видинският регион разполага и с уникална природна даденост. В недрата на крайдунавското пространство на Видинската община са развити два артезиански термоводоносни хоризонта. Разработването на този слой жива вода, която може да лекува, както кожни заболявания, така и заболявания на опорно-двигателния апарат ще бъде приоритет за нашата администрация, заявяват от „Единни за промяна“.

„Видинската община ще планира и развие модерни лечебни и балнеоложки центрове с две основни функции – лечебно-оздравителна и рекреационна. Развивайки лечебния туризъм, в комбинация с историческия и културен туризъм, Видин ще стане едно по-различно кътче в България, едно приказно място“, допълни кандидатът за кмет Росица Кирова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.