Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

Министър Аврамова: Всички, които се почувстваха засегати, са карали извън закона без винетки

Образуваха наказателно дело срещу Явор Бахаров

Видин избира номер 11 в бюлетината – за развитие на историческия, културен и лечебен туризъм

Да превърнем Видин и региона в магнетична туристическа дестинация. Около това усилия обединяват единствената жена кандидат за кмет на общината Росица Кирова и силният екип от професионалисти на коалиция „Единни за промяна“.

„Промяната на икономическата обстановка във Видин ще настъпи, когато успеем да развием природните си дадености“, категорична е Кирова.

Видин е един от градовете в България, които имат уникалното съчетание на природа и исторически забележителности. Град на река Дунав – пулсът на Европа.

„За да превърнем Видин и региона в магнит за туристи и посетители, и за да създадем заетост и поминък за всеки видинчанин, ние ще организираме дейността в община Видин, като подчиним всички усилия на главната цел. Ще превърнем Видин в основен туристически център, като развием историческия, културен и лечебен туризъм“, посочват в програмата си от „Единни за промяна“.

Дунавският град е с богата история. На територията на Видин се намира най-старата запазена крепост в България – Бабините Видини кули. В непосредствена близост се намират и Джамията на Осман Пазвантоглу и Синагогата. Видин е наситен с история и легенди, които трябва да се разкажат по подходящия начин и се привлече постоянен поток от туристи.

„Освен експлоатацията на историческите дадености, с които разполагаме, община Видин има всички предпоставки за развитие на културен и фестивален туризъм. Чрез подходящо представяне Видин може да се превърне в дом на изкуствата, танците, обичаите и занаятите“, обясни кандидатът за кмет на „Единни за промяна“.

Видинският регион разполага и с уникална природна даденост. В недрата на крайдунавското пространство на Видинската община са развити два артезиански термоводоносни хоризонта. Разработването на този слой жива вода, която може да лекува, както кожни заболявания, така и заболявания на опорно-двигателния апарат ще бъде приоритет за нашата администрация, заявяват от „Единни за промяна“.

„Видинската община ще планира и развие модерни лечебни и балнеоложки центрове с две основни функции – лечебно-оздравителна и рекреационна. Развивайки лечебния туризъм, в комбинация с историческия и културен туризъм, Видин ще стане едно по-различно кътче в България, едно приказно място“, допълни кандидатът за кмет Росица Кирова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.