На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Видин избира номер 11 в бюлетината – за развитие на историческия, културен и лечебен туризъм

Да превърнем Видин и региона в магнетична туристическа дестинация. Около това усилия обединяват единствената жена кандидат за кмет на общината Росица Кирова и силният екип от професионалисти на коалиция “Единни за промяна”.

“Промяната на икономическата обстановка във Видин ще настъпи, когато успеем да развием природните си дадености”, категорична е Кирова.

Видин е един от градовете в България, които имат уникалното съчетание на природа и исторически забележителности. Град на река Дунав – пулсът на Европа.

“За да превърнем Видин и региона в магнит за туристи и посетители, и за да създадем заетост и поминък за всеки видинчанин, ние ще организираме дейността в община Видин, като подчиним всички усилия на главната цел. Ще превърнем Видин в основен туристически център, като развием историческия, културен и лечебен туризъм”, посочват в програмата си от “Единни за промяна”.

Дунавският град е с богата история. На територията на Видин се намира най-старата запазена крепост в България – Бабините Видини кули. В непосредствена близост се намират и Джамията на Осман Пазвантоглу и Синагогата. Видин е наситен с история и легенди, които трябва да се разкажат по подходящия начин и се привлече постоянен поток от туристи.

“Освен експлоатацията на историческите дадености, с които разполагаме, община Видин има всички предпоставки за развитие на културен и фестивален туризъм. Чрез подходящо представяне Видин може да се превърне в дом на изкуствата, танците, обичаите и занаятите”, обясни кандидатът за кмет на “Единни за промяна”.

Видинският регион разполага и с уникална природна даденост. В недрата на крайдунавското пространство на Видинската община са развити два артезиански термоводоносни хоризонта. Разработването на този слой жива вода, която може да лекува, както кожни заболявания, така и заболявания на опорно-двигателния апарат ще бъде приоритет за нашата администрация, заявяват от “Единни за промяна”.

“Видинската община ще планира и развие модерни лечебни и балнеоложки центрове с две основни функции – лечебно-оздравителна и рекреационна. Развивайки лечебния туризъм, в комбинация с историческия и културен туризъм, Видин ще стане едно по-различно кътче в България, едно приказно място”, допълни кандидатът за кмет Росица Кирова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.