Англия в облаците след рекордна победа на мондиал

Приключи гласуването на изборите в Турция

Сватба с 3000 гости се изви край Враца (СНИМКИ)

Еманюел Макрон: Никой не бива да поучава Франция по въпроса за миграцията

Ангела Меркел: Двустранни споразумения в ЕС за миграцията ще са взаимноизгодни

България ще открие почетно консулство в Йерусалим

БСП остава с двама депутати по-малко

Борисов в Брюксел: България доказа, че като страна на първа линия може да се справи с бежанския натиск (СНИМКИ И ВИДЕО)

Горя апартамент във Варна

Лукс на ток в България 400 коня не замърсяват природата

Турската полиция е заловила автомобил с четири чувала подпечатани бюлетини

Тормозели Гери-Никол в училище

В Пазарджик задържаха двама за притежание и разпространение на наркотици

Празнуваха Еньовден в Музея по история на медицината във Варна Над 20 билки край морето церят болести и излъчват енергия

Ердоган похвали изборната активност Това показва колко напреднала е турската демокрация, заяви президентът

Видин избира номер 11 в бюлетината – за развитие на историческия, културен и лечебен туризъм

Да превърнем Видин и региона в магнетична туристическа дестинация. Около това усилия обединяват единствената жена кандидат за кмет на общината Росица Кирова и силният екип от професионалисти на коалиция “Единни за промяна”.

“Промяната на икономическата обстановка във Видин ще настъпи, когато успеем да развием природните си дадености”, категорична е Кирова.

Видин е един от градовете в България, които имат уникалното съчетание на природа и исторически забележителности. Град на река Дунав – пулсът на Европа.

“За да превърнем Видин и региона в магнит за туристи и посетители, и за да създадем заетост и поминък за всеки видинчанин, ние ще организираме дейността в община Видин, като подчиним всички усилия на главната цел. Ще превърнем Видин в основен туристически център, като развием историческия, културен и лечебен туризъм”, посочват в програмата си от “Единни за промяна”.

Дунавският град е с богата история. На територията на Видин се намира най-старата запазена крепост в България – Бабините Видини кули. В непосредствена близост се намират и Джамията на Осман Пазвантоглу и Синагогата. Видин е наситен с история и легенди, които трябва да се разкажат по подходящия начин и се привлече постоянен поток от туристи.

“Освен експлоатацията на историческите дадености, с които разполагаме, община Видин има всички предпоставки за развитие на културен и фестивален туризъм. Чрез подходящо представяне Видин може да се превърне в дом на изкуствата, танците, обичаите и занаятите”, обясни кандидатът за кмет на “Единни за промяна”.

Видинският регион разполага и с уникална природна даденост. В недрата на крайдунавското пространство на Видинската община са развити два артезиански термоводоносни хоризонта. Разработването на този слой жива вода, която може да лекува, както кожни заболявания, така и заболявания на опорно-двигателния апарат ще бъде приоритет за нашата администрация, заявяват от “Единни за промяна”.

“Видинската община ще планира и развие модерни лечебни и балнеоложки центрове с две основни функции – лечебно-оздравителна и рекреационна. Развивайки лечебния туризъм, в комбинация с историческия и културен туризъм, Видин ще стане едно по-различно кътче в България, едно приказно място”, допълни кандидатът за кмет Росица Кирова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.